Якщо ви дотримуєтеся Великого посту і вже втомилися придумувати, що з пісних страв можна приготувати, радимо урізноманітнити меню смачним томатним супом. theLime ділиться з вами його рецептом, який простіше простого.

Інгредієнти: вода (200 мл), помідори (500 г), базилік (1 пучок), ріпчаста цибуля (2 шт.), сир пармезан (50 г), морква (2 шт.), оливкова олія (30 мл), сіль, мелений чорний перець, чіабатта (4 шматочки).

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю і моркву миєму під проточною водою, чистимо, нарізаємо дрібно або тремо на терці.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо сотейник з товстим дном і наливаємо в нього олію, викладаємо нарізані овочі та обсмажуємо 10-15 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Помідори миємо, робимо на них надрізи і обдаємо окропом, потім знімаємо шкірку.

Після цього беремо вилку і розминаємо помідори в кашку.

Додаємо помідори в каструлю до цибулі і моркви, заливаємо склянкою води і тушкуємо 15 хвилин.

Подрібнюємо листочки базиліка, додаємо в суп, солимо, перчимо і варимо ще близько 10 хвилин.

Чіабатту нарізаємо скибочками і обсмажуємо на сковороді на вершковому маслі або оливковій олії.

Натираємо на терці пармезан.

Розливаємо суп по тарілкам, посипаємо сиром і подаємо з чіабаттою.

picture Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як спекти вдома пісне печиво.
  • Читайте також на theLime, як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.