Лайм

Печемо вдома класичну шарлотку з яблуками: детальний рецепт

Цей рецепт зможе повторити навіть кулінар-початківець

У дощові дні хочеться відчувати особливий затишок вдома. Для багатьох він асоціюється з теплим какао або чаєм і домашньою випічкою. І якщо ви вже пробували робити рогалики з повидлом, урізноманітніть своє меню смачною шарлоткою. theLime підібрав для вас простий рецепт з яблуками.

Інгредієнти: борошно (170 г), яблука (2-3 шт.), цукор (150 г), яйця (3 шт.), сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування класичної шарлотки найкраще брати яблука різних сортів: кисло-солодкі та не дуже соковиті. У глибокій мисці розбиваємо яйця і додаємо до них цукор. Збиваємо вручну або міксером на середній швидкості до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі і цукор не розчиниться повністю.

В окремій ємності просіюємо борошно. Це потрібно робити, щоб у тісто не потрапило різне сміття, а також щоб наситити борошно киснем, що позначиться на випічці в цілому.

Просіяне борошно вводимо в яєчну масу - але не все відразу, а порціями. Продовжуємо збивати міксером на низьких оборотах до тих пір, поки тісто не стане як густа сметана. Потім додаємо в тісто сіль, перемішуючи силіконовою лопаткою.

Тим часом займаємось яблуками: промиваємо їх під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням, ріжемо часточками або кубиками. Щоб яблука не потемніли, потрібно збризнути їх лимонним соком. Також до них можна додати 0,5 ч. л. меленої кориці.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією. Дно і боки присипаємо манною крупою або борошном.

Викладаємо на дно яблука, зверху - виливаємо тісто. Прокручуємо форму, щоб тісто рівномірно заповнило всі ємність. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо шарлотку в теплу духовку і випікаємо 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки час може варіювати.

Щоб перевірити готовність, можна взяти зубочистку і проткнути шарлотку. Якщо дерев'яна шпажка суха, значить шарлотка пропеклась, а якщо волога - ще ні. Перед подачею виймаємо з форми і перекладаємо на блюдо. Також можна притрусити пиріг цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину