Лайм

Як приготувати вдома класичний рататуй: покроковий рецепт

Спробуйте зробити цю французьку страву

Весна - час експериментів. І якщо ви вже перепробували всі можливі види піц, у тому числі піцу з сирними бортиками, пропонуємо урізноманітнити ваше меню французьким блюдом під назвою рататуй. theLime ділиться простим поетапним рецептом його приготування.

Рататуй - це традиційне овочеве блюдо прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схоже на угорське лечо. Зазначимо, що для його приготування використовуються місцеві спеції - прованські трави, які присутні на кухні будь-якого шеф-кухаря: фенхель, розмарин, кмин, м'ята, базилік та ін.

Інгредієнти: помідори (300 г), кабачки (300 г), баклажани (300 г), часник (2 зубчики), рослинна олія (5 ст. л.), спеції, перець чорний мелений, сіль.

Інгредієнти для соусу: помідори (300 г), болгарський перець (300 г), цибуля (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), перець чорний мелений, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося соусом. Помідори промиваємо під проточною водою, робимо надрізи і обдаємо їх окропом, щоб зняти шкірку. Нарізаємо м'якоть помідора дрібними кубиками.

Червоний перець миємо, кладемо на деко або в спеціальний рукав для запікання і ставимо в розігріту до 220°С духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин.

Потім знімаємо з перцю шкірку, чистимо від насіння. М'якоть перцю також рубаємо дрібно. Цибулю промиваємо, чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо в ній цибулю до прозорості - приблизно 5 хвилин.

Додаємо до цибулі помідори, тушкуємо ще 10 хвилин, потім - болгарський перець, перемішуємо, чекаємо ще 5 хвилин, потім знімаємо з вогню.

Потім готуємо овочі для рататуя. Помідори, баклажани і кабачки миємо під проточною водою. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями завтовшки 2 мм. Помідори також ріжемо кружальцями.

Баклажани солимо і залишаємо хвилин на 10-15, щоб із них вийшла гіркота. Після - промиваємо під холодною водою. Часник чистимо від лушпиння, дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Змішуємо в невеликій ємності рослинну олію, сіль, чорний перець, часник і спеції.

Беремо форму для запікання і на дно виливаємо весь соус. Зверху викладаємо, чергуючи, часточки баклажанів, кабачків і помідорів - так, щоб овочі були наполовину занурені в соус.

Зверху поливаємо овочі олією зі спеціями і накриваємо форму фольгою для випічки. Розігріваємо духовку до 200°С і випікаємо рататуй близько 1 години. Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще близько 15-20 хвилин.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як зварити смачний капусняк із квашеної капусти.
  • Читайте також на theLime, як приготувати картопляники з м'ясною начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі