Весна - час експериментів. І якщо ви вже перепробували всі можливі види піц, у тому числі піцу з сирними бортиками, пропонуємо урізноманітнити ваше меню французьким блюдом під назвою рататуй. theLime ділиться простим поетапним рецептом його приготування.
Рататуй - це традиційне овочеве блюдо прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схоже на угорське лечо. Зазначимо, що для його приготування використовуються місцеві спеції - прованські трави, які присутні на кухні будь-якого шеф-кухаря: фенхель, розмарин, кмин, м'ята, базилік та ін.
Інгредієнти: помідори (300 г), кабачки (300 г), баклажани (300 г), часник (2 зубчики), рослинна олія (5 ст. л.), спеції, перець чорний мелений, сіль.
Інгредієнти для соусу: помідори (300 г), болгарський перець (300 г), цибуля (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), перець чорний мелений, сіль.
Приготування:
Спочатку займемося соусом. Помідори промиваємо під проточною водою, робимо надрізи і обдаємо їх окропом, щоб зняти шкірку. Нарізаємо м'якоть помідора дрібними кубиками.
Червоний перець миємо, кладемо на деко або в спеціальний рукав для запікання і ставимо в розігріту до 220°С духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин.
Потім знімаємо з перцю шкірку, чистимо від насіння. М'якоть перцю також рубаємо дрібно. Цибулю промиваємо, чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо в ній цибулю до прозорості - приблизно 5 хвилин.
Додаємо до цибулі помідори, тушкуємо ще 10 хвилин, потім - болгарський перець, перемішуємо, чекаємо ще 5 хвилин, потім знімаємо з вогню.
Потім готуємо овочі для рататуя. Помідори, баклажани і кабачки миємо під проточною водою. Кабачки і баклажани ріжемо кружальцями завтовшки 2 мм. Помідори також ріжемо кружальцями.
Баклажани солимо і залишаємо хвилин на 10-15, щоб із них вийшла гіркота. Після - промиваємо під холодною водою. Часник чистимо від лушпиння, дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Змішуємо в невеликій ємності рослинну олію, сіль, чорний перець, часник і спеції.
Беремо форму для запікання і на дно виливаємо весь соус. Зверху викладаємо, чергуючи, часточки баклажанів, кабачків і помідорів - так, щоб овочі були наполовину занурені в соус.
Зверху поливаємо овочі олією зі спеціями і накриваємо форму фольгою для випічки. Розігріваємо духовку до 200°С і випікаємо рататуй близько 1 години. Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще близько 15-20 хвилин.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний капусняк із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime, як приготувати картопляники з м'ясною начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.