Лайм

Як смачно поснідати гранолою: 3 простих рецепти на кожен день

Ви можете зробити не тільки швидкий, але й корисний сніданок

У будні дні дуже часто не вистачає часу на те, щоб повноцінно поснідати. І якщо вам набридли традиційний омлет або сирники, пропонуємо вам самостійно зробити гранолу. theLime підібрав для вас кілька смачних рецептів.

Гранола - це класичне блюдо американської кухні, яке також називають сухий сніданок, снек або трейл-мікс. Зовсім не обов'язково купувати готову суміш у супермаркеті - її можна самостійно приготувати на вихідних, коли є більше вільного часу, поставити в банку, а у будні ви будете забезпечені смачним і корисним швидким сніданком.

  • Класична гранола

Інгредієнти: пластівці вівсяні (2 склянки), горіхи (0,3 склянки), насіння (0,3 склянки), родзинки (0,3 склянки), сушена журавлина, сіль (0,25 ч. л.), мед (0,25 склянки), кориця (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), вода (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.).

Приготування:

Горіхи попередньо необхідно подрібнити.

Розігріваємо духовку до 130-150°C.

У мисці змішуємо вівсяні пластівці, горіхи, цукор і сіль.

Беремо каструлю, наливаємо воду, мед, рослинну олію, додаємо до них корицю. Підігріваємо на слабкому вогні, але не доводимо до кипіння.

Виливаємо рідкі інгредієнти в сухі, ретельно перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером.

Викладаємо масу на деко, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20-30 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім додаємо родзинки, насіння, сушену журавлину, а також інші сухофрукти за смаком і ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин.

Після - дістаємо, чекаємо, поки гранола охолоне. Прибираємо в ємність з щільною кришкою.

Перед подачею заливаємо теплим молоком або йогуртом. Також можна додати шматочки свіжих ягід або фруктів, наприклад, яблука або банана.

Фото: pixabay.com

  • Гранола із зеленої гречки

Інгредієнти: зелена гречка (2 склянки), какао (4 ст. л.), насіння (1 склянка), фініки (20 шт.), кокосова стружка (6 ст. л.), мед (4 ст. л.), рослинна олія (3-4 ст. л.), кориця (1 ч. л.), імбир (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

Зелену гречку і насіння соняшнику необхідно попередньо замочити в чистій воді на 20-30 хвилин.

Фініки промиваємо під водою, очищаємо від кісточок, ріжемо на невеликі шматочки.

Зливаємо воду з гречки і насіння, промиваємо. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім пересипаємо в миску і додаємо до них половину фініків і кокосову стружку.

У невеликому сотейнику змішуємо мед, рослинну олію, какао, сіль, імбир і корицю. Підігріваємо на плиті, щоб суміш стала рідкою, і всі інгредієнти добре змішалися. Але не кип'ятимо.

Виливаємо рідкі інгредієнти до сухих, перемішуємо.

Розігріваємо духовку до 180°C.

Застеляємо деко пергаментом і висипаємо отриману суміш тонким шаром.

Ставимо в духовку приблизно на півгодини, але кожні 5-7 хвилин не забуваємо перемішувати гранолу.

Витягуємо і чекаємо, поки вона охолоне. Подаємо з рештою фініків і молоком або йогуртом.

Фото: pixabay.com

  • Гранола в кульках

Інгредієнти: вівсяні пластівці (1,5 склянки), насіння (0,25 склянки), курага (0,5 склянки), кокосова стружка.

Приготування:

Спочатку запікаємо в духовці при температурі 140-150°C вівсяні пластівці, залиті медом і олією (як у рецепті класичної граноли).

Курагу заливаємо водою і проварюємо близько 5-7 хвилин, щоб вона розм'якшилася. Потім знімаємо з плити, але відвар не виливаємо.

У чашу блендера поміщаємо запечені вівсяні пластівці, курагу, насіння або горіхи, додаємо трохи відвару і подрібнюємо до однорідної консистенції.

З отриманої маси ліпимо акуратні кульки, а потім обвалюємо їх у кокосовій стружці.

Можна подавати до столу відразу або ж прибрати в холодильник на півгодини.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як і з чим готувати кускус на сніданок, обід і вечерю.
  • Читайте також на theLime про 3 круті сніданки з Instagram.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям