Лайм

Як і з чим готувати кускус: 3 рецепти для легкого сніданку, обіду та вечері

Спробуйте приготувати цю крупу оригінально

Багато господинь звикли з року в рік готувати з певного набору круп, навіть не замислюючись, що раціон своєї родини можна урізноманітнити чимось ще. І якщо ви вже пробували готувати з булгура, радимо також поекспериментувати з кускусом. theLime ділиться з вами простими рецептами страв на сніданок, обід і вечерю.

  • Кускус з родзинками на сніданок

Інгредієнти: кускус (80-100 г), родзинки (15-20 г), сіль.

Приготування:

Для приготування кускуса необхідно попередньо закип'ятити воду.

Висипаємо його в невелику миску або тарілку, солимо і запарюємо окропом так, щоб вода покривала крупу приблизно на 2-3 см. Накриваємо кришкою або іншою тарілкою і даємо настоятися 5 хвилин.

Родзинки промиваємо під холодною водою, вимиваючи все сміття з них. Також запарюємо окропом, щоб вони стали більш м'якими. Потім змішуємо кускус з родзинками, і поживний сніданок готовий!

До слова, цей варіант можна урізноманітнити сухофруктами, горіхами або ж свіжими фруктами на ваш смак.

Фото: pixabay.com

  • Кускус з курячим філе і овочами на обід

Інгредієнти: філе курки (300-400 г), кускус (200 г), помідори (250 г), цибуля (100 г), морква (100 г), вода (500 мл), петрушка (0,5 пучка), сіль (1 ч. л.), кориця мелена (0,25 ч. л.).

Приготування:

Куряче філе промиваємо під проточною водою, зрізаємо хрящі та жир.

Цибулю, моркву і помідори також миємо під водою. Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо. Моркву чистимо і тремо на крупній терці.

Беремо сковороду і розігріваємо її з рослинною олією, потім викладаємо туди цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна кинути в неї дрібку цукру. Тушкуємо цибулю близько 2-3 хвилин. Потім додаємо в сковороду моркву, продовжуємо тушкувати ще 2 хвилини.

Помідори нарізаємо кубиком і теж висипаємо в сковороду, перемішуємо, смажимо близько 5 хвилин, а потім викладаємо овочі в іншу ємність. Тим часом готуємо куряче філе - нарізаємо скибочками або шматочками невеликого розміру.

Викладаємо шматочки курки на розігріту з олією сковороду і обсмажуємо на максимальному вогні близько 5 хвилин, солимо, а також постійно перемішуємо. Зменшуємо вогонь, додаємо до курки овочі, які ми попередньо протушкувати. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Потім додаємо в сковороду воду, 0,5 ч. л. солі та 0,25 ч. л. кориці, проварюємо 3-5 хвилин, а потім додаємо кускус, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Залишаємо нашу страву на 5-7 хвилин - за цей час кускус повинен набрякнути.

Тим часом миємо та ріжемо петрушку або будь-яку іншу зелень на ваш смак. Подаємо до столу, попередньо посипавши зеленню.

Фото: pinterest.com

  • Омлет з кускусом на вечерю

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (4 ст. л.), кускус (50 г), борошно або крохмаль (1 ст. л.), помідор (1 шт.), сир твердий (50 г), кукурудза консервована (50 г), цибуля зелена (1 шт.), масло вершкове або олія рослинна, сіль, перець.

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C.

Сир тремо на терці, помідор миємо й нарізаємо кубиками, зелену цибулю також дрібно ріжемо. Кип'ятимо в чайнику воду і заливаємо нею кускус. До глибокої миски розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх, додаємо молоко і збиваємо вінчиком.

Потім всипаємо крохмаль або борошно і перемішуємо. Додаємо розпарений кускус в яєчну суміш, потім - кукурудзу, помідор, сир і зелену цибулю.

Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо туди яєчну суміш з овочами і кускусом. Ставимо форму в розігріту духовку приблизно на 20-25 хвилин. Виймаємо і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину