Лайм

Печемо ароматний кукурудзяний хліб без хлібопічки: покроковий рецепт

З цим хлібом обід або вечеря будуть ще смачнішими

Аромат свіжої випічки у багатьох асоціюється з дитинством і безтурботним відпочинком у селі в бабусі. І якщо ви втомилися від буденної суєти, саме час оживити ці спогади і приготувати самостійно кукурудзяний хліб. theLime ділиться з вами рецептом, як це зробити в домашніх умовах і без хлібопічки.

Інгредієнти: молоко (350 мл), дріжджі свіжі (20 г), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), яйце (1 шт.), вершкове масло (40 г), пшеничне борошно (500 г), кукурудзяне борошно (150 г), куркума (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Злегка підігріваємо молоко і розводимо в ньому пресовані дріжджі і цукор, потім додаємо сіль. Слідом вводимо в отриману суміш яйце.

В окрему миску просіваємо через сито пшеничне борошно - один або кілька разів. Потім додаємо борошно, перемішуємо вінчиком, виходить рідке тісто. До нього додаємо просіяне кукурудзяне борошно і куркуму.

Розтоплюємо на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі вершкове масло, вводимо його в тісто.

Присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто. Вимішуємо його, постійно присипаючи борошном до стану, коли воно не буде липнути до рук.

Далі беремо велику миску, змащуємо її олією і викладаємо в неї тісто. Накриваємо його харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо в теплому тихому місці приблизно на 1,5-2 години. За цей час дріжджі повинні розійтися, а тісто помітно збільшиться в розмірах.

Виймаємо тісто з миски на присипану борошном поверхню. Формуємо з нього хліб - найпростіше зробити круглу буханку.

Беремо деко, застилаємо його пергаментним папером і викладаємо наш хліб. Робимо зверху надрізи гострим ножем. Залишаємо ще приблизно на 30-40 хвилин - тісто має расстоятися.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо тісто в розігріту духовку і випікаємо близько 1 години.

Після того, як хліб підрум'яниться, виймаємо його і даємо охолонути, поставивши на решітку. Подаємо з маслом або джемом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються