Лайм

Як зробити окрошку на квасі: простий рецепт сезонної страви

Порадуйте близьких холодним супом

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити повсякденне меню вашої родини, а звичний борщ або суп капусняк вже набридли, саме час згадати про окрошку, або як її ще називають холодним супом. theLime ділиться з вами класичним рецептом цієї страви, який надзвичайно простий у приготуванні.

Інгредієнти: ковбаса або ковбасні вироби (200 г), картопля (4 шт.), огірки (2 шт.), яйця (4 шт.), редис (8 шт.), зелена цибуля (40 г), сметана (200 г), квас (1,5 л), кріп, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою. Яйця миємо, кладемо в каструлю з водою і варимо вкруту - близько 10 хвилин. Відставляємо, щоб охололи, потім чистимо від шкаралупи.

В окремій каструлі відварюємо до готовності картоплю в мундирі, потім чистимо шкірку і чекаємо, поки вона охолоне.

Беремо велику миску або каструлю, в яку будемо складати нарізані інгредієнти. Редис і огірки миємо під проточною водою, нарізаємо дрібними кубиками, додаємо в миску. Якщо огірки з досить щільною шкіркою, її краще почистити перед нарізкою, щоб вони не гірчили в окрошці. Остиглу картоплю і яйця також нарізаємо кубиком.

Ковбасу, сосиски або відварене куряче філе також ріжемо акуратним кубиком, додаємо до решти інгредієнтів. Зелень і зелену цибулю миємо, нарізаємо дрібно і посипаємо зверху.

Перемішуємо всі продукти і викладаємо їх у порційні тарілки. Потім заливаємо квасом, якщо не вистачає солі - досолюємо і додаємо сметану. Розмішуємо, і прохолодна окрошка готова!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні