Лайм

Три смачні салати з домашнім майонезом: що приготувати на вихідних

З ними ваш обід або вечеря будуть ще смачнішими

Навесні чимало людей намагаються дотримуватися посту або ж починають стежити за своєю фігурою, щоб прийти в форму до літа. І якщо ви вже пробували робити домашній майонез без консервантів і жирів, урізноманітніть свій раціон салатами з ним. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів.

  • Салат Цезар

Інгредієнти: тостовий хліб (200 г), листя салату (100г), пармезан (100 г), домашній майонез.

Приготування:

Листя салату промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк, перебираємо - якщо є мляві або погані, викидаємо.

Потім рвемо листя руками і кладемо в салатник.

Хліб нарізаємо невеликим кубиком, скроплюємо рослинною олією.

Викладаємо на деко.

Розігріваємо духовку до 180°С і ставимо підсмажуватися грінки до золотистої скоринки - приблизно 10-15 хвилин. Періодично перемішуємо їх.

Витягуємо грінки і даємо їм охолонути.

Пармезан тремо на терці.

Робимо домашній майонез із яєць, олії, гірчиці та соку лимона.

Додаємо в салатник остиглі грінки, натертий сир і заправляємо домашнім майонезом.

Фото: pinterest.com

  • Салат з курячим філе

Інгредієнти: капуста білокачанна (150 г), перець болгарський (1 шт.), куряче філе (80 г), сир твердий (30 г), сухарі білі (15 шт.), часник (2 зубчики), кріп (2 гілочки) , домашній майонез.

Приготування:

Перець миємо під проточною водою, видаляємо насіння, ріжемо кубиком.

Білокачанну капусту промиваємо, знімаємо верхні листочки, ріжемо соломкою, а потім трохи віджимаємо руками.

Філе миємо, ріжемо на акуратні шматочки, відварюємо в підсоленій воді або підсмажуємо на сковороді. Солимо і перчимо до смаку.

Хліб ріжемо і обсмажуємо з двох сторін на сковороді з вершковим маслом.

Сир тремо на крупній терці.

Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес, змішуємо з домашнім майонезом. Також у заправку можна додати нарізаний кріп або будь-яку іншу зелень за смаком.

Викладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом.

Фото: pixabay.com

  • Салат з квасолею

Інгредієнти: квасоля біла консервована (1 банка), цибуля (1 шт.), селера (3 черешка), оливки (1 банка), тунець у власному соку (1 банка), домашній майонез.

Приготування:

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Зливаємо зайву рідину з консервованої квасолі, викладаємо її в салатник, змішуємо з цибулею.

Селеру миємо й нарізаємо тонкими брусочками.

Оливки ріжемо навпіл, додаємо в салат.

Відкриваємо консервований тунець, виймаємо з нього кісточки і викладаємо шматочки в салатник.

Заправляємо салат домашнім майонезом, а також посипаємо прованськими травами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги