Навесні чимало людей намагаються дотримуватися посту або ж починають стежити за своєю фігурою, щоб прийти в форму до літа. І якщо ви вже пробували робити домашній майонез без консервантів і жирів, урізноманітніть свій раціон салатами з ним. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів.
- Салат Цезар
Інгредієнти: тостовий хліб (200 г), листя салату (100г), пармезан (100 г), домашній майонез.
Приготування:
Листя салату промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк, перебираємо - якщо є мляві або погані, викидаємо.
Потім рвемо листя руками і кладемо в салатник.
Хліб нарізаємо невеликим кубиком, скроплюємо рослинною олією.
Викладаємо на деко.
Розігріваємо духовку до 180°С і ставимо підсмажуватися грінки до золотистої скоринки - приблизно 10-15 хвилин. Періодично перемішуємо їх.
Витягуємо грінки і даємо їм охолонути.
Пармезан тремо на терці.
Робимо домашній майонез із яєць, олії, гірчиці та соку лимона.
Додаємо в салатник остиглі грінки, натертий сир і заправляємо домашнім майонезом.
- Салат з курячим філе
Інгредієнти: капуста білокачанна (150 г), перець болгарський (1 шт.), куряче філе (80 г), сир твердий (30 г), сухарі білі (15 шт.), часник (2 зубчики), кріп (2 гілочки) , домашній майонез.
Приготування:
Перець миємо під проточною водою, видаляємо насіння, ріжемо кубиком.
Білокачанну капусту промиваємо, знімаємо верхні листочки, ріжемо соломкою, а потім трохи віджимаємо руками.
Філе миємо, ріжемо на акуратні шматочки, відварюємо в підсоленій воді або підсмажуємо на сковороді. Солимо і перчимо до смаку.
Хліб ріжемо і обсмажуємо з двох сторін на сковороді з вершковим маслом.
Сир тремо на крупній терці.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес, змішуємо з домашнім майонезом. Також у заправку можна додати нарізаний кріп або будь-яку іншу зелень за смаком.
Викладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом.
- Салат з квасолею
Інгредієнти: квасоля біла консервована (1 банка), цибуля (1 шт.), селера (3 черешка), оливки (1 банка), тунець у власному соку (1 банка), домашній майонез.
Приготування:
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Зливаємо зайву рідину з консервованої квасолі, викладаємо її в салатник, змішуємо з цибулею.
Селеру миємо й нарізаємо тонкими брусочками.
Оливки ріжемо навпіл, додаємо в салат.
Відкриваємо консервований тунець, виймаємо з нього кісточки і викладаємо шматочки в салатник.
Заправляємо салат домашнім майонезом, а також посипаємо прованськими травами.
- Раніше ми розповіли, як зробити легкі весняні салати.
- Читайте також на theLime, як засолити і не зіпсувати червону рибу вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.