В останній день перед Великим постом традиційно святкують Масляну: збираються всією сім'єю за святковим столом і готують багато різноманітних страв, в тому числі і млинці з різними начинками. theLime вирішив підказати вам кілька рецептів салатів, які можна зробити в цей день.
- Теплий салат з телятиною та овочами
Інгредієнти: телятина (300 г), помідори черрі (8 шт.), квасоля консервована (300 г), вода (2 л), салат листовий (1 пучок), яйце (1 шт.), оливкова олія (4 ст. л.), оцет бальзамічний (2 ст. л.), петрушка (1 пучок), сіль (2 ч. л.), перець чорний мелений (щіпка), кунжут.
Приготування:
Телятину промиваємо під проточною водою, видаляємо прожилки.
Підігріваємо воду, солимо і опускаємо в киплячу воду м'ясо. Проварюємо на середньому вогні 1,5-2 години.
Після цього дістаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
Зелений салат і петрушку миєму під проточною водою, викладаємо на паперові серветки, щоб видалити вологу. Салат рвемо руками, петрушку дрібно нарізаємо.
Помідори промиваємо, ріжемо на половинки.
Квасолю дістаємо з банки, зливаємо зайву рідину.
Яйце варимо в окремій ємності вкруту, чистимо, розрізаємо на 5 частин.
Беремо салатник, викладаємо салат, петрушку, квасолю і помідори черрі, потім - тепле м'ясо і нарізане яйце.
Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.
В кінці посипаємо кунжутом.
- Салат з яблуком і соєвою заправкою
Інгредієнти: білокачанна або пекінська капуста (200 г), морква (1 шт.), селера (3 черешка), кисло-солодке яблуко (1 шт.), апельсин (1 шт.), зелена цибуля, лимон (1 шт.), соєвий соус (1 ст. л.), оливкова олія (1 ст. л.), винний оцет (1 ч. л.), сіль.
Приготування:
Капусту необхідно тонко нашаткувати.
Тремо моркву на терці для корейської моркви.
Селеру ріжемо шматочками, почищені яблуко і філе апельсина - кубиками.
Зелену цибулю нарізаємо, а також тремо на дрібній терці цедру лимона.
Викладаємо всі інгредієнти в салатник, скроплюємо їх соком половинки лимона, заправляємо оливковою олією, соєвим соусом, оцтом і сіллю.
Перемішуємо і подаємо до столу.
- Багатошаровий салат з авокадо, помідорами і горбушею
Інгредієнти: авокадо (1 шт.), помідори (2-3 шт.), консервована горбуша (180 г), оливкова олія (1 ст. л.), соєвий соус (1 ст. л.), пармезан (1-2 ст. л.), зелена цибуля.
Приготування:
Авокадо та помідори, миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, видаляємо зайву вологу і нарізаємо.
Горбушу дістаємо з банки, видаляємо великі кісточки, подрібнюємо за допомогою вилки.
Викладаємо на блюдо шарами: авокадо, помідори, горбуша.
Змішуємо оливкову олію і соєвий соус, поливаємо їм верхній шар (рибу), зверху тремо пармезан.
Прикрашаємо салат зеленою цибулею і шматочками помідорів.
- Раніше ми розповіли про перелік страв і корисних рецептів на Масляну.
- Читайте також на theLime, які прості десерти можна приготувати до святкового фуршету на 8 березня.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.