Якщо ви звикли щодня снідати гранолою, рекомендуємо урізноманітнити ваш раціон сирниками. Тим більше, що не обов'язково готувати класичні сирники з борошном. theLime підібрав для вас простий рецепт легких сирників.
Інгредієнти: сир 5% (300 г), цукор (1 ст. л.), ванільний цукор (10 г), яйце (1 шт.), манна крупа (1 ст. л.), вершкове масло, рослинна олія, родзинки, сіль.
Приготування:
У глибоку миску висипаємо сир, додаємо до нього яйце і манну крупу. Всі разом перемішуємо і залишаємо на 10-20 хвилин, щоб манка набухла.
Родзинки очищаємо від гілочок та іншого сміття, заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду, викладаємо родзинки на паперові рушники.
Додаємо в тісто цукор, ванільний цукор, родзинки, все перемішуємо.
Руками формуємо невеликі кульки і обвалюємо їх у манній крупі.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і рослинною олією.
Викладаємо сирники на розігріту сковороду і смажимо на середньому вогні. Як тільки утвориться рум'яна скоринка - перевертаємо і смажимо з іншого боку.
Повторюємо те ж саме з іншими сирниками.
В кінці сирники можна змастити сметаною, накрити кришкою і тушкувати так 2-3 хвилини.
Подаємо з джемом, згущеним молоком або сметаною.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома пиріжки з ягідною начинкою.
- Читайте також на theLime, як зробити ароматні сіннабони до чаю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.