Лайм

Ольга Сумська розповіла, як приготувати бездріжджову паску - простий рецепт

Ароматна та м'яка випічка без додавання дріжджів

Якщо ви не хочете довго возитися з великоднею випічкою, то візьміть на замітку рецепт паски без дріжджів, яким поділилася українська акторка Ольга Сумська. За словами артистки, за смаком вона трохи нагадує кекс, але при цьому вона м'яка, пишна та виглядає дуже святково.

Для приготування бездріжджової паски вам знадобляться наступні інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), молоко (180 г), вершкове масло (230 г), борошно (440 г), розпушувач (12 г), цедра одного лимона та цукати.

Фото: instagram.com/olgasumska

Приготування:

Збити міксером яйця з цукром до утворення піни. Потім додати тепле молоко, м'яке вершкове масло та знову збити, тільки вже на низьких оборотах. Борошно змішати з разпушувачем й додати до збитих яєць. Далі додати цедру лимону, цукати та акуратно перемішати.

Готове тісто розкласти по формах, трохи більше ніж до половини, і випікати при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готові паски прикрасити глазур'ю та харчової посипкою, на свій смак.

Як бонус Ольга Сумська показала, як оригінально пофарбувати яйця на Великдень. Для цього вам знадобляться харчові барвники, паперові серветки та ватяні палички (для перегляду фото та відео перегортайте вправо).

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ольга Сумська (@olgasumska)

  • А кулінар Тетяна Литвинова поділилася рецептом ароматної паски з лимонним кремом усередині. Інгредієнти розраховані на три середні паски.
  • Читайте також на theLime, як зробити сирну паску без випічки. Для приготування цієї страви потрібно менше години.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею