Якщо ви не хочете довго возитися з великоднею випічкою, то візьміть на замітку рецепт паски без дріжджів, яким поділилася українська акторка Ольга Сумська. За словами артистки, за смаком вона трохи нагадує кекс, але при цьому вона м'яка, пишна та виглядає дуже святково.
Для приготування бездріжджової паски вам знадобляться наступні інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), молоко (180 г), вершкове масло (230 г), борошно (440 г), розпушувач (12 г), цедра одного лимона та цукати.
Приготування:
Збити міксером яйця з цукром до утворення піни. Потім додати тепле молоко, м'яке вершкове масло та знову збити, тільки вже на низьких оборотах. Борошно змішати з разпушувачем й додати до збитих яєць. Далі додати цедру лимону, цукати та акуратно перемішати.
Готове тісто розкласти по формах, трохи більше ніж до половини, і випікати при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готові паски прикрасити глазур'ю та харчової посипкою, на свій смак.
Як бонус Ольга Сумська показала, як оригінально пофарбувати яйця на Великдень. Для цього вам знадобляться харчові барвники, паперові серветки та ватяні палички (для перегляду фото та відео перегортайте вправо).
Подивитися цю публікацію в Instagram
- А кулінар Тетяна Литвинова поділилася рецептом ароматної паски з лимонним кремом усередині. Інгредієнти розраховані на три середні паски.
- Читайте також на theLime, як зробити сирну паску без випічки. Для приготування цієї страви потрібно менше години.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.