Лайм

Як приготувати ароматну лимонну паску - рецепт та поради Тетяни Литвинової

М'яка, ніжна, солодка паска з ніжним лимонним кремом усередині

Напередодні світлого свята Великодня багато господинь шукають рецепти пасок, які здивують та потішать їх близьких. Якщо класичний варіант випічки ви вже пробували, тоді візьміть на замітку рецепт лимонної паски з ніжним кремом усередині, яким поділилася кулінар Тетяна Литвинова.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: молоко (250 г), яйця (5 білків та 10 жовтків), цукор (400 г), дріжджі мокрі (70 г), масло ДХІ (330 г), борошно пшеничне (1-1,1 кг), сік лимона (80 мл), цедра лимона (2 шт), родзинки (250 г), ром (50 мл), ванільний цукор (20 г), кардамон (1 ч.л.), сіль (1 ч. л.), олія (30 мл).

Фото: Кадр з відео

Приготування:

Для опари розмішайте яйця з половиною цукру, додайте тепле молоко та живі дріжджі. Добре розмішайте, обмотайте харчовою плівкою і залиште на ніч.

На ранок додайте в опару цукор, що залишився, топлене вершкове масло (ДХІ), борошно, ванільний цукор, лимонну цедру, кардамон та сіль. Перемішайте, а після почніть місити руками на столі до того моменту, поки тісто не почне саме відставати від рук, приблизно 30 хвилин. Щоб полегшити цей процес, руки можна змащувати рослинною олією.

Далі додати сухофрукти, заздалегідь замочені в ромі, і знову добре вимісити. Готове тісто помістити у велику миску, накрити кришкою або харчовою плівкою, укутати рушником та поставити у тепле місце, приблизно години на три.

Коли тісто підійшло, його потрібно трохи вимісити та розділити на три частини. Розкласти по формах і знову поставити у тепле місце. Потім поставити паски у розігріту до 160 градусів духовку та випікати їх близько години.

У охололих пасках зробити глибокий отвір для крему, при цьому важливо не зачепити дно. Заповнити серединки випічки лимонним курдом, накрити верхівкою та полити глазур'ю. Прикрасити паски можна часточками лайма, безе та кондитерськими кульками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею