Вже цієї неділі, 4 квітня, християни західного обряду, католики, відсвяткують свято Великодня. Православний Великдень у 2021 році припадає на 2 травня. Напередодні цих дат theLime згадує найпопулярніші рецепти для приготування паски - головного з традиційних страв. В тому числі й ті, для яких не потрібна випічка. Як приготувати сирну паску за класичним рецептом - далі в матеріалі.
Для приготування сирної паски підготуйте наступні інгредієнти: сир (800 г), вершкове масло (100 г), сметану (130 г), цукрову пудру (150 г), родзинки темні (100 г), родзинки світлі (100 г), курагу ( 100 г), волоські горіхи (100 г), ванільний цукор (1 ч. ложка).
Як приготувати сирну паску без випічки
Наріжте маленькими шматочками курагу, додайте до неї родзинки та залийте все окропом на 20 хвилин. Гаряча вода зробить сухофрукти м'якими та поверне їхній аромат.
Пропустіть сир через сито або м'ясорубку. Також можна скористатися блендером. Додайте до сиру м'яке масло, сметану, цукрову пудру та ванільний цукор. Ретельно все перемішайте.
Злийте воду з сухофруктів та помістіть їх на серветку. Просушіть і додайте до основної маси. Знову все перемішайте.
Складіть вдвічі чисту марлю і застеліть нею форму для паски. Викладіть отриману масу до форми, щільно утрамбуйте. Зверху теж накрийте марлею і притисніть чимось з підручних засобів. Наприклад, можна накрити масу тарілкою, а зверху розмістити банку з водою. Таким чином сир віддасть зайву рідину і ваша паска збереже форму.
Залиште під пресом у холодильнику на ніч. Пізніше переверніть форму та обережно зніміть її та марлю. На цьому ваша сирна паска готова. Зберігати її варто також у прохолодному місці.
Веселих свят!
- Якщо ви дотримуєтеся Великого посту і вже втомилися вигадувати, що з пісних страв можна приготувати, радимо урізноманітнити меню смачним томатним супом з базиліком.
- Читайте також на theLime, як спекти вдома пісне печиво.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.