Лайм

Печемо смачні паски в духовці: простий рецепт до свята

Не бійтеся експериментувати з дріжджовим тістом

Напередодні Великодня кожна господиня шукає такий рецепт паски, який повністю б виправдав її очікування. Щоб зробити дійсно смачні паски, потрібен правильний настрій і якісні інгредієнти. А якщо ви сумніваєтеся у своїх силах - краще пропрацювати всі процеси заздалегідь, наприклад, на вихідних за тиждень до свята. theLime ділиться з вами докладним рецептом, як спекти повітряні паски в духовці.

Інгредієнти: свіжі дріжджі (20 г) або сухі дріжджі (7 г), цукор (150 г), вершки 15% (225 г), масло (75 г), борошно (500 г), масло (25 мл), яйця ( 2 шт.), жовтки (2 шт.), білки на глазур (2 шт.), ванільний цукор (1 упаковка).

Також знадобляться 4-5 паперових форм для пасок середнього розміру.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі інгредієнти бажано виставити заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури.

Перший етап - готуємо опару: свіжі дріжджі ламаємо руками і кладемо в невелику миску, додаємо до них 1 ч. л. цукру і розтираємо ложкою до пастоподібного стану.

Потім додаємо до суміші 50 мл вершків, знову ретельно перемішуємо ложкою, а слідом - 3 ст. л. борошна. Зазначимо, що борошно краще взяти з найбільшим вмістом білка.

Перемішуємо виделкою до консистенції рідкої сметани.

Потім перемотуємо миску харчовою плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на 30 хвилин. За цей час опара повинна збільшитися в розмірах вдвічі та почати пінитися.

Другий етап - заварювання тіста. У невеликій сотейник виливаємо 100 мл вершків, додаємо в них 20 г борошна, ставимо на плиту і підігріваємо, весь час помішуючи.

Коли суміш стане густою, додаємо розм'якшене вершкове масло і постійно помішуємо вінчиком.

Тим часом беремо два яйця і відділяємо білки від жовтків. Жовтки потрібні для приготування тіста, а білки підуть на глазур.

У мисці збиваємо вінчиком два яйця, два жовтки, цукор і ванільний цукор.

Потім змішуємо яєчну суміш і заварне тісто, перемішуємо вінчиком.

Слідом додаємо до них опару, ретельно перемішуємо і вливаємо вершки.

В отриману суміш поступово вводимо борошно, замішуючи тісто - найкраще це робити в кухонному комбайні, використовуючи насадку гак.

Готуємо миску, в якій тісто буде підходити, - змащуємо її олією.

Перекладаємо в неї тісто руками, змазаними теж олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле тихе місце приблизно на 1,5 години.

Після того, як тісто підійшло, викладаємо його на поверхню, присипану борошном, і трохи обминаємо його. Потім акуратно поділяємо його на частини ножем - з цієї кількості інгредієнтів має вийти приблизно 4 середні паски.

Кожну частину тіста розминаємо в прямокутник руками, потім звертаємо його в рулет і з нього в самому кінці формуємо кружечок. У такому вигляді викладаємо тісто в паперову форму для паски - воно повинно заповнити приблизно третину форми.

Накриваємо плівкою або рушником і чекаємо, поки тісто трохи підійде.

Потім змащуємо верхівки збитим яйцем.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 175-180°С і ставимо випікати паски на 30-40 хвилин (якщо це паски середнього розміру, якщо великі - потрібно близько години).

Коли паски подрум'янились, виймаємо їх з духовки.

Для глазурі збиваємо два білка і близько 100 г цукру до твердих піків. Потім викладаємо глазур на тарілку і макаємо в неї верхівку паски.

Зверху паску також можна прикрасити присипкою чи декором на ваш смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки