Лайм

Як спекти до свят популярну паску краффін: рецепт приготування та поради

Здивуйте близьких незвичною паскою

Напередодні світлого свята Пасхи всі господині починають підготовку з того, що підбирають найцікавіші рецепти паски. І якщо ви вже робили традиційний паску, радимо також урізноманітнити своє меню паскою краффін. theLime підібрав для вас детальний рецепт її приготування.

Інгредієнти: борошно (350 г), дріжджі свіжі (20 г, або сухих - 7 г), молоко (110 мл), цукор (80 г), сіль (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.) , жовток яєчний (2 шт.), масло вершкове в тісто (40 г), масло вершкове для змащування (120 г), мелений мускатний горіх (1 ч. л.), журавлина в'ялена (200 г), мигдальні пелюстки (100 г), ванільний цукор (8 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку просіюємо борошно через сито в окрему миску.

Порада: Обов'язково завжди просіюйте борошно, таким чином ви насичуєте його киснем.

Беремо дріжджі і 1 ч. л. цукру, розводимо їх у теплому молоці, ставимо в тепле місце, щоб дріжджі почали діяти і утворилася пінна шапочка.

Розтоплюємо 40 г вершкового масла.

Порада: Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

В окремому посуді збиваємо яйце і жовтки з цукром і ванільним цукром до консистенції світлої пишної піни.

У мисці з просіяним борошном робимо поглиблення, вливаємо в нього дріжджі з молоком, яєчну суміш, додаємо сіль, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло, замішуємо тісто.

Порада: Спочатку воно буде липким, але борошно додавати не потрібно.

Вимішуємо тісто не менше 10 хвилин, поки воно не перестане липнути.

Потім змащуємо миску розтопленим вершковим маслом, кладемо туди тісто, накриваємо його харчовою плівкою або чистим рушником. Ставимо в тепле місце без протягів на 1-1,5 години.

Порада: Робити паску потрібно в гарному настрої і в тиші, це теж позначається на випічці.

Тим часом журавлину заливаємо окропом на 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і просушуємо на паперових рушниках.

Розігріваємо сковороду без олії та висипаємо на неї мигдальні пелюстки, злегка підсмажуємо їх.

Порада: Замість журавлини можна взяти родзинки, а замість мигдалю - будь-які горіхи на ваш смак.

За 1,5 години тісто має збільшиться вдвічі. Розділяємо його на таку кількість частин, скільки є форм для випічки. Знову накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.

Потім присипаємо робочу поверхню і тісто борошном. Розкачуємо в дуже тонкий прямокутник. Тісто має просвічуватися, але не рватися. Змащуємо пласт розм'якшеним вершковим маслом.

Присипаємо розкатаний пласт тіста мускатним горіхом, в'яленою журавлиною і мигдальними пелюстками, потім звертаємо його в рулет, накриваємо харчовою плівкою і знову ставимо в тепле місце. Повторюємо те ж саме з іншими частинами тіста.

Рулет розрізаємо гострим ножем посередині уздовж, відступивши пару сантиметрів від початку. Закручуємо спіраллю одну половинку рулету до його початку. Другу половинку також закручуємо спіраллю, піднімаючи і укладаючи поверх першої.

Беремо форму для запікання і кладемо в неї тісто. Накриваємо зверху і залишаємо на 15 хвилин у теплі. Розігріваємо духовку до 200°С, ставимо в неї наші паски і випікаємо 10 хвилин.

Далі знижуємо температуру до 180°С і накриваємо паски фольгою, випікаємо ще 10 хвилин. Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще 15 хвилин. Даємо пасці повністю охолонути, а потім посипаємо її зверху цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу