Лайм

Як приготувати смачний соус для домашньої піци: детальний рецепт

З цим соусом ваша піца точно стане коронною стравою

Після свят і пишних застіль завжди хочеться урізноманітнити своє меню піцою або бургером із картоплею фрі. І якщо ви вже пробували різні варіації піци, зробіть її з натуральним томатним соусом. theLime ділиться з вами рецептом його приготування.

Інгредієнти: цибуля (1 шт.), часник (0,5 головки), оливкова олія (2 ст. л.), томатна паста чи помідори (100 г), цукор (1 ст. л.), сіль, сушений базилік (1 ч. л.), сушений орегано (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю і часник чистимо від лушпиння. Цибулю дрібно ріжемо, а часник видавлюємо через прес. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо часник із цибулею. Якщо ви боїтеся, що вони почнуть пригорати, додайте дрібку цукру.

Потім додаємо в сковороду помідори або томатну пасту. Якщо ви використовуєте помідори, їх необхідно попередньо помити, обдати окропом і зняти шкірку. Потім подрібнити в блендері.

Тушкуємо наш соус, додавши туди невелику кількість води. Додаємо в томатний соус спеції: базилік, орегано, цукор, сіль, а також можна додати лавровий лист. Тушкуємо все разом близько 10 хвилин, а потім знімаємо з плити. Чекаємо, поки він охолоне.

Смачний соус для піци готовий.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати і не зіпсувати соус бешамель.
  • Читайте також на theLime, як зробити домашній майонез без консервантів і жирів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні