Лайм

Готуємо вдома закриту піцу з начинкою: покроковий рецепт

Спробуйте зробити її на вихідних

Піца - це їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. І якщо ви вже перепробували всі можливі варіанти піц, включаючи гавайську піцу, радимо вам приготувати закриту піцу. theLime ділиться з вами її рецептом і варіантом начинки, яку можна урізноманітнити на свій смак.

Закрита піца, або як її ще називають кальцоне, є типовим блюдом для центральних і південних регіонів Італії. По суті це закритий пиріг у формі півмісяця.

Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вода (160 мл), сухі дріжджі (5 г), оливкова олія (25 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: куряче філе (150-200 г), помідор (1-2 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (80 г), сир моцарелла (80 г), зелена цибуля, болгарський перець (0,5 шт.), оливки (7-8 шт.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У теплій кип'яченій воді розчиняємо дріжджі, потім додаємо до них цукор, перемішуємо і залишаємо на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім додаємо масло і сіль.

Просіваємо борошно через сито, а потім викладаємо його гіркою на робочій поверхні. У центрі борошна робимо невелике заглиблення і поступово заповнюємо його дріжджовою сумішшю.

Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на одну годину. Поки тісто підходить, займемося начинкою.

Куряче філе миємо під проточною водою, ріжемо на акуратні шматочки і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.

Цибулю миємо, чистимо від лушпиння, ріжемо. Помідор миємо, обдаємо окропом, знімаємо з нього шкірку. Потім ріжемо часточками середнього розміру. Болгарський перець очищуємо від насіння і дрібно нарізаємо кубиком. Оливки ріжемо навпіл.

Твердий сир натираємо на терці, а моцарелу ріжемо дрібними кубиками.

Тісто розгортаємо в круглий тонкий пласт. Візуально ділимо наше коло і викладаємо начинку на одну половину тіста, солимо, перчимо, зверху посипаємо сиром. Накриваємо інгредієнти другою половиною тіста, защипуючи краї. У нас виходить ніби великий вареник.

Деко змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом, викладаємо на нього нашу закриту піцу. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо в ній кальцоне 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні