Якщо ви хочете порадувати свою сім'ю теплою і ароматною домашньою випічкою, а часу на складні десерти, як, наприклад, торт Червоний оксамит у вас немає, спробуйте приготувати рогалики з начинкою із фруктів. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом, на приготування якого у вас піде не більше півгодини.
Інгредієнти: борошно (1 склянка), цукор (0,25 склянки), розпушувач (1 ч. л.), маргарин або вершкове масло (40-50 г), густа сметана (2 ст. л.), сіль (щіпка), ківі, яблуко або персик (2 шт.).
Приготування:
Бажано виставити всі інгредієнти заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури.
Духовку розігріваємо до 200-220°C.
В окремій мисці змішуємо сметану, сіль і цукор. Перемішуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Потім в окремій ємності збиваємо виделкою масло, додаємо до сметанної суміші.
Борошно з розпушувачем просіюємо через сито, додаємо до рідких інгредієнтів, замішуємо тісто руками.
Робочу поверхню присипаємо борошном.
Розподіляємо тісто на дві половини. З однієї розгортаємо коло товщиною 2-3 см, потім ножем ділимо його на 8 рівних частин - трикутників.
Готуємо фрукти для начинки: ківі чистимо від шкірки, розрізаємо на 8 рівних частин. Яблука або персики також чистимо від шкірки і кісточок, нарізаємо.
Укладаємо 1 шматочок ківі (яблука або персика) на зовнішню сторону трикутника, акуратно загортаємо. Проробляємо те ж саме з іншими шматочками тіста і начинкою.
Деко для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього рогалики і ставимо в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Дістаємо рогалики і за бажанням макаємо їх у цукор або посипаємо цукровою пудрою.
Подаємо до чаю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати тертий пиріг на маргарині.
- Читайте також на theLime рецепт ароматного пирога з ревенем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.