Лайм

Як приготувати вдома торт Червоний оксамит: класичний рецепт і поради

Побалуйте родину вишуканим десертом

Якщо у вашій родині намічається день народження або інша важлива дата, і ви не знаєте, що спекти на десерт, щоб здивувати іменинника і гостей, рекомендуємо звернути увагу на вишукані десерти. Наприклад, тірамісу або торт Червоний оксамит. theLime підібрав для вас перевірений рецепт і поради щодо приготування.

Інгредієнти для коржів: борошно пшеничне (360 г), цукор (360 г), несолодкий какао-порошок (15 г), розпушувач тіста (10 г), яйця (2 шт.), масло вершкове 82,5% (220 г), кефір 2,5% (250 г), червоний харчовий барвник (10 г).

Інгредієнти для крему: вершки 33-35% (250 мл), сир вершковий (500 г), цукрова пудра (100 г).

Також знадобиться одна або кілька форм діаметром приблизно 24 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Порада: Всі інгредієнти для коржів краще заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

В окрему ємність виливаємо кефір і додаємо до нього харчовий барвник, ретельно перемішуємо ложкою або вінчиком.

В іншому посуді з'єднуємо борошно, розпушувач і несолодкий какао-порошок.

Порада: Борошно необхідно обов'язково просіяти через сито, щоб наситити його киснем. Потім можна просіяти всі сухі інгредієнти разом.

Потім окремо збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром.

Порада: Збивати масло з цукром найкраще в міксері або кухонній машині на найбільшій швидкості близько 5 хвилин.

Додаємо до масляно-цукрової суміші по одному яйцю, продовжуючи збивати. Маса повинна збільшитися в розмірах і побіліти. Потім додаємо сюди половину пофарбованого в червоний колір кефіру, продовжуємо збивати до однорідності.

Слідом насипаємо половину борошняної суміші, перемішуємо. Потім знову виливаємо пофарбований кефір, збиваємо і додаємо решту сухих інгредієнтів. Перемішуємо тісто до однорідності.

Порада: Заздалегідь ставимо розігрівати духовку до 170°C.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в форму (форми), розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо до готовності. Час залежить від особливостей вашої духовки, діаметра форм, їх кількості і багато чого іншого.

Порада: Перевірити готовність можна за допомогою дерев'яної зубочистки - вона повинна бути сухою.

Готові теплі коржі виймаємо з форм і щільно загортаємо в харчову плівку. Даємо їм повністю охолонути в такому вигляді, потім прибираємо в холодильник приблизно на 3-4 години або ж на всю ніч.

Порада: Не намагайтеся розрізати коржі відразу після випічки. Тільки після ночівлі в холоді коржі помітно ущільняться, але при цьому вони будуть добре різатися і майже не кришитися.

Після того, як коржі постояли в холоді, їх можна розрізати на 2 однакових пласти.

Приступаємо до приготування крему. Беремо сир, жирні вершки і цукрову пудру.

Порада: Для крему можна взяти сир Маскарпоне, Крем-Чіз, Філадельфію, Альметте.

В окремий посуд виливаємо холодні вершки і додаємо до них цукрову пудру, збиваємо їх вінчиком до стійких піків. Потім додаємо в збиту масу холодний сир і акуратно перемішуємо все разом.

Приступаємо до складання торта: кладемо перший корж і рівномірно обмазуємо його кремом. Повторюємо те ж саме з усіма коржами. Ставимо його в холодильник на 1,5 години або в морозилку на 20-30 хвилин.

Потім, якщо у вас залишився крем, можна декорувати ним торт з усіх боків, а також прикрасити зверху ягодами або квітами.

Смачного!

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як спекти вдома ароматний пиріг із ревенем.
  • Читайте також на theLime, як приготувати маффіни з рідкою шоколадною начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні