Після важкого робочого дня іноді не хочеться морочитися і готувати складні багатокомпонентні страви на вечерю. І якщо ви вже пробували робити молоду картоплю, на цей раз урізноманітніть ваше меню картоплею по-селянськи. theLime підібрав для вас найбільш простий і смачний рецепт.
Інгредієнти: картопля (7-8 шт.), зерна діжонскої гірчиці (1 ст. л.), кунжут (1-1,5 ст. л.), часник (3-4 зубчики), рослинна олія (2 ст. л.), мелений чорний перець, сіль.
Приготування:
Картоплю миємо під проточною водою, чистимо від шкірки. Якщо картопля молода - шкірку можна не очищати, але тоді її необхідно ретельно вимити від бруду. Ріжемо картоплю скибочками або кружальцями, або половинками кружечків - як кому більше подобається.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно ріжемо ножем. Форму для запікання змащуємо олією або вистилаємо пергаментом. Викладаємо на неї скибочки картоплі та посипаємо їх перцем і сіллю, перемішуємо. Потім висипаємо на картоплю зерна гірчиці та подрібнений часник, скроплюємо рослинною олією і знову перемішуємо.
Накриваємо картоплю фольгою для запікання. Якщо немає фольги, можна взяти рукав для запікання або лист пергаменту, змащений олією. Розігріваємо духовку до 190-200°С і ставимо випікатися картоплю приблизно на півгодини.
Потім розкриваємо фольгу, посипаємо блюдо кунжутом і акуратно перевіряємо готовність картоплі. Якщо вона досі тверда - ставимо в духовку ще на хвилин 10-15 до рум'яної скоринки. Подаємо гарячу картоплю по-селянськи до столу з різноманітними соусами та овочевим салатом.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома ароматну піцу Маргариту.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати угорський бограч.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.