Лайм

Готуємо вдома піцу Маргариту: простий рецепт і варіанти начинки

Здивуйте свою сім'ю або гостей

Піца - це страва, що здатна врятувати дощовий або найбільш сумний день. І якщо ви вже пробували робити домашню піцу на тонкому тісті, на цей раз спробуйте приготувати Маргариту. theLime ділиться з вами її рецептом.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (1,5 склянки), сухі дріжджі (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), вода (0,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.) , оливкова олія (4 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: томатна паста (3 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (1 зубчик), сіль, базилік (6 листочків), моцарелла (200 г), помідори черрі (8 шт. ).

Фото: pinterest.com

Приготування:

В окремій мисці просіюємо через сито борошно.

Підігріваємо воду до 37-40°С, додаємо в неї цукор і дріжджі. Розмішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Після того, як дріжджі почнуть діяти, додаємо в суміш сіль і 2 ст. л. оливкової олії, розмішуємо. Потім поступово вводимо в тісто борошно, вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками.

Змащуємо миску рослинною олією, викладаємо в неї наше тісто, накриваємо його харчовою плівкою або чистим рушником і відправляємо в тепле місце на півгодини.

Для начинки беремо часник, чистимо його від лушпиння і розрізаємо зубчик навпіл. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо його кілька хвилин, потім додаємо до нього томатну пасту. Якщо соус надто густий - додаємо трохи води, а також подрібнений базилік.

Чекаємо, поки соус охолоне, прибираємо з нього часник. Моцареллу нарізаємо на шматочки або тремо на дрібній терці. Помідори промиваємо під проточною водою, нарізаємо навпіл або кружечками.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 220°С. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером.

Тісто розминаємо руками або розгортаємо за допомогою качалки в круглий пласт, по краях формуємо бортик. Змащуємо його соусом, викладаємо сир і нарізані помідори. Ставимо форму в духовку на 10-15 хвилин - до появи золотистої скоринки на бортах. Потім виймаємо з духовки і насолоджуємося смаком.

Чим урізноманітнити піцу Маргарита?

- Додати в соус суміш "Італійські трави" або будь-які інші спеції на ваш смак.

- Посипати готову піцу руколою або іншою зеленню на ваш смак.

- Додати в начинку ще один або кілька видів сиру.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев