Лайм

Як приготувати вдома угорський бограч: детальний рецепт

Цю страву часто подають до столу на Закарпатті

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід, а вашим рідним вже приїлися традиційний борщ та курячий суп, спробуйте урізноманітнити своє меню бограчем. Ця страва угорської кухні, яка замінить і першу, і другу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яловичина (500 г), телятина (500 г), ребра свинячі (500 г), сало копчене з м'ясними прошарками (50 г), ковбаски сирокопчені (2 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), картопля ( 4 шт.), часник (4 зубчики), перець гострий зелений (2 шт.), пелюстки перцю чилі (0,5 ч. л.), чорний мелений перець, сухий чебрець (0,5 ч. л.), петрушка (0,5 пучка), кріп (0,5 пучка), паприка червона (1 ст. л.), помідори (2 шт.), цибуля ріпчаста (4 шт.), морква (2 шт.), сухе червоне вино (60 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Сало, м'ясо яловичини, телятини і свинячі ребра нарізаємо шматочками. Викладаємо в каструлю з товстим дном нарізане сало, трохи обсмажуємо його і додаємо цибулю. Тушкуємо під закритою кришкою, потім додаємо паприку і нарізане м'ясо. Все ретельно перемішуємо.

Додаємо воду - щоб вона майже повністю покрила м'ясо, доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 2-2,5 години. Через 2,5 години виймаємо з ребер кістки. Додаємо до м'яса нарізаний гіркий перець, пелюстки перцю чилі, чебрець і подрібнений часник, перемішуємо.

Картоплю і моркву миємо, чистимо. Картоплю нарізаємо досить великими брусочками, моркву - кубиком. Додаємо в каструлю, доливаємо воду і тушкуємо ще хвилин 30. Червоний перець, помідори і гострі ковбаски нарізаємо кубиком, відправляємо в каструлю і варимо на малому вогні ще хвилин 15-20. Якщо рідина википіла - додаємо трохи води.

Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, потім дрібно рубаємо і додаємо в бограч. У самому кінці можна додати трохи червоного сухого вина, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Чекаємо, поки бограч трохи охолоне і настоїться, потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні