Лайм

Готуємо вдома пікантну кабачкову ікру з часником: простий рецепт закуски

Для приготування ікри вам знадобиться не більше години

Кабачкова ікра - незамінна закуска, до якої ми повертаємося влітку. Сьогодні існує безліч рецептів, згідно з якими ікра готується зі спеціями, майонезом, томатною пастою, додатковими овочами і так далі. Якщо ви вже встигли спробувати класичний варіант цієї страви, пропонуємо взяти на озброєння пікантний рецепт з часником.

Для його приготування варто зібрати наступні інгредієнти: кабачки (4 шт), моркву (2 шт), помідори (3 шт), часник (2 зубчики), рослинне масло, сіль і перець - за смаком.

Фото: Pixabay

Як приготувати кабачкову ікру:

Спершу варто помити кабачки, очистити від шкірки, насіння та порізати на маленькі кубики. Також дрібно наріжте моркву.

Викладіть кабачки та моркву у форму для тушкування, додайте склянку води та закрийте кришкою. Тушкуйте на слабкому вогні до розм'якшення кабачків.

Дрібно поріжте помідори. Коли кабачки стануть м'якими, додайте до них помідори та трохи рослинного масла. Посоліть, поперчіть і ретельно все перемішайте. На цьому етапі кришка більше не знадобиться, тушкуйте ще трохи без неї.

Через кілька хвилин ваша кабачкова ікра буде готова. Додавайте до неї дрібно нарізаний часник, дайте охолонути і можна подавати до столу.

З чим їсти кабачкову ікру:

Як закуска кабачкова ікра ідеально доповнить страви зі свинини, телятини, а також гарніри з картоплі та рису. Нерідко ікра також використовується в якості намазки на хліб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні