Лайм

Готуємо вдома пікантну кабачкову ікру з часником: простий рецепт закуски

Для приготування ікри вам знадобиться не більше години

Кабачкова ікра - незамінна закуска, до якої ми повертаємося влітку. Сьогодні існує безліч рецептів, згідно з якими ікра готується зі спеціями, майонезом, томатною пастою, додатковими овочами і так далі. Якщо ви вже встигли спробувати класичний варіант цієї страви, пропонуємо взяти на озброєння пікантний рецепт з часником.

Для його приготування варто зібрати наступні інгредієнти: кабачки (4 шт), моркву (2 шт), помідори (3 шт), часник (2 зубчики), рослинне масло, сіль і перець - за смаком.

Фото: Pixabay

Як приготувати кабачкову ікру:

Спершу варто помити кабачки, очистити від шкірки, насіння та порізати на маленькі кубики. Також дрібно наріжте моркву.

Викладіть кабачки та моркву у форму для тушкування, додайте склянку води та закрийте кришкою. Тушкуйте на слабкому вогні до розм'якшення кабачків.

Дрібно поріжте помідори. Коли кабачки стануть м'якими, додайте до них помідори та трохи рослинного масла. Посоліть, поперчіть і ретельно все перемішайте. На цьому етапі кришка більше не знадобиться, тушкуйте ще трохи без неї.

Через кілька хвилин ваша кабачкова ікра буде готова. Додавайте до неї дрібно нарізаний часник, дайте охолонути і можна подавати до столу.

З чим їсти кабачкову ікру:

Як закуска кабачкова ікра ідеально доповнить страви зі свинини, телятини, а також гарніри з картоплі та рису. Нерідко ікра також використовується в якості намазки на хліб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба