Після важкого трудового дня не завжди є сили і час готувати складні та різноманітні страви для всієї родини. Саме в цьому випадку стануть у нагоді так звані "ліниві рецепти" - наприклад, ліниві голубці або біляші. theLime підібрав для вас простий рецепт таких біляшів.
Інгредієнти для тіста: кефір (2 склянки), сода (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), борошно (250-300 г).
Інгредієнти для начинки: м'ясо (200 г), цибуля (0,5 шт.), зелень (кілька гілочок), сіль (щіпка), чорний мелений перець, часник (2 зубчики).
Приготування:
Для фаршу найкраще взяти будь-яке нежирне м'ясо, наприклад, куряче філе або яловичину. Пропускаємо його через м'ясорубку. Додаємо в нього подрібнені цибулю, часник і зелень, а також спеції за смаком. Перемішуємо і даємо йому трохи настоятися.
В окрему миску виливаємо кефір, додаємо в нього соду. Чекаємо пару хвилин, щоб сода погасилася.
В іншій мисці змішуємо яйце, сіль, цукор, потім додаємо кефір з содою. Поступово всипаємо в тісто просіяне через сито борошно, перемішуємо. В результаті тісто повинне вийти як густа сметана. На окрему тарілку викладаємо невеликі кульки з фаршу.
Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією, потім ложкою викладаємо шар тіста - як на оладки. Враховуємо, що вони почнуть набухати в процесі смаження, тому потрібно залишати трохи місця. Потім викладаємо кульки з фаршу і заливаємо біляші зверху тістом, але не повністю, а щоб був невеликий отвір, і м'ясо в деяких місцях "проглядалось" назовні.
Смажимо біляші з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім витягуємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія. Подаємо зі сметаною, салатом або гарніром.
- Раніше ми розповіли, як приготувати котлети по-київськи з рідкою начинкою.
- Читайте також на theLime рецепт апетитного угорського бограча.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.