Вихідні - чудовий час, щоб провести його з рідними за неспішними розмовами під час сімейного чаювання. І якщо ви вже пробували робити класичний пісочний торт, приготуйте на цей раз бісквітний. theLime ділиться з вами докладним рецептом.
Інгредієнти для бісквіта: яйця (4 шт.), цукор (100 г), сіль, пшеничне борошно (120 г), ванілін (0,2 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: вершки жирні (300 мл), цукрова пудра (25 г), ківі (2 шт.), банани (1 шт.), мандарини (2 шт.).
Інгредієнти для прикрашання: ківі (3 шт.), апельсини (2 шт.), мигдаль (30 г).
Приготування:
Заздалегідь виставляємо яйця, щоб вони були кімнатної температури.
В окремому посуді просіюємо через сито борошно з ваніліном.
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з половиною цукру на максимальній швидкості міксера до щільної світлої маси.
Білки збиваємо спочатку на маленькій швидкості до м'яких піків. Поступово збільшуємо швидкість і додаємо до них цукор, а в самому кінці - дрібку солі.
До жовтків викладаємо одну третину збитих білків, за допомогою силіконової лопатки акуратно перемішуємо зверху вниз. Потім додаємо половину просіяного борошна з ваніліном.
Знову вводимо 1/3 збитих білків, перемішуємо. Потім додаємо решту борошна, перемішуємо, знову вводимо білки. Робити це все потрібно дуже акуратно.
Розігріваємо духовку до 180°С.
Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом і викладаємо туди тісто. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Перші 20 хвилин бажано не відкривати духовку, щоб бісквіт не впав.
Фрукти для начинки миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними шматочками, перемішуємо.
Вершки збиваємо міксером, потім додаємо цукрову пудру (можна ще додати ванілін) і продовжуємо збивати до м'яких піків.
Чекаємо, поки бісквіт охолоне в формі, потім витягуємо його і розрізаємо на три коржі.
Починаємо збирати торт: перший корж змащуємо збитими вершками, викладаємо половину фруктової суміші. Потім робимо те ж саме з другим коржем і начинкою, потім ставимо третій корж і рясно змащуємо його вершками. Бока також бажано змастити.
Прикрашаємо верхівку нарізаними фруктами, ягодами або горіхами. Також зверху його можна полити розтопленим шоколадом.
Ставимо в холодильник на 4-8 годин, щоб торт просочився.
Подаємо до чаю.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома тістечка із заварним кремом.
- Читайте також на theLime рецепт домашнього морозива.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.