Лайм

Як не зіпсувати повітряні панкейки: рецепт і прості хитрощі

Спробуйте зробити їх своїй сім'ї на сніданок

У похмурі дні, коли складно прокинутися і увійти в робочий режим, важливо побалувати себе ситним і смачним сніданком. І якщо ви вже пробували робити шоколадні млинці на молоці, урізноманітніть ваше меню американськими млинцями - панкейками. theLime підібрав для вас простий рецепт і поради, завдяки яким ця страва вийде у вас на ура.

Інгредієнти: борошно (200 г), цукор (2 ст. л.), яйце (1 шт.), молоко (200 мл), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (3 ст. л.), сода харчова (0,5 ч. л.) і лимонна кислота (0,25 ч. л.) або розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Якщо ви використовуєте соду, не гасіть її оцтом, а просто змішайте з лимонною кислотою.

Беремо зручну глибоку миску і змішуємо в ній всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду і лимонну кислоту або розпушувач. Ретельно перемішуємо їх близько хвилини вінчиком вручну або за допомогою міксера.

Порада: Не використовуйте для панкейків розпушувач з пакетика, який був відкритий давно. В цьому випадку у вас не вийдуть пишні панкейки.

Потім додаємо до сухих інгредієнтів яйце, перемішуємо вінчиком або міксером, слідом додаємо в тісто 3 ст. л. оливкової олії. Розмішуємо ще хвилини 2-3 - повинно вийти досить-таки густе тісто.

Порада: Випікати панкейки потрібно після замішування тіста, так як розпушувач вступає в реакцію відразу ж після змішування з рідкими інгредієнтами. Якщо тісто постоїть, борошно почне розвивати клейковину, і млинці не будуть пишними і повітряними.

Добре розігріваємо сковороду, потім трохи зменшуємо вогонь.

Порада: Пекти панкейки потрібно без олії та на середньому вогні.

Викладаємо ложкою майбутні млинці, чекаємо, поки вони підрум'яняться.

Порада: Перевертати панкейки потрібно тільки тоді, коли по всій поверхні з'являться дрібні бульбашки.

Перевертаємо млинець на іншу сторону за допомогою силіконової лопатки. Випікаємо близько 2-3 хвилин з кожного боку. Викладаємо їх на тарілку, проробляємо те ж саме з рештою тіста. Готові панкейки подаємо до столу з джемом, згущеним молоком, ягодами або медом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо