Щоб смачно приготувати молоду картоплю в духовці, вам знадобиться не більше 60 хвилин, при цьому рецепт не потребує особливих навичок кулінарії. Страва готується дуже просто, а найважливіше в цьому процесі - ретельно вимити картоплю. Не доведеться навіть чистити. Інша справа, якщо ви готуєте картоплю по-селянськи шматочками.
Отже для приготування молодої картоплі в духовці знадобляться наступні інгредієнти: молода картопля (1 кг), рослинне масло (3 ст. ложки), часник (половина головки), лавровий лист (3 штуки), розмарин (за бажанням, 1 гілочка), сіль, чорний мелений перець та зелень - за смаком.
Як приготувати молоду картоплю в духовці:
Добре промийте нечищену картоплю, залийте водою та залиште на 10-15 хвилин. Пізніше ще раз промийте в чистій воді та видаліть ножем зіпсовані частини. Просушіть і зробіть на кожній кілька неглибоких проколів.
Почистіть часник, розріжте зубчики на 2-3 частини. Дрібно поріжте просушений розмарин. Лаврові листи розламайте на кілька частин.
Помістіть картоплю до глибокої миски та налийте до неї рослинного масла. Додайте часник, сіль, розмарин, лавровий лист та інші спеції за смаком. Добре перемішайте та залиште на 10-15 хвилин.
Застеліть деко пергаментом для випічки та викладіть на нього картоплю. Розігрійте духовку до 200 градусів, помістіть до неї картоплю та запікайте 30-35 хвилин, але вже при температурі 180. По готовності найбільша з картоплин має легко проколюватися виделкою.
Готову молоду картоплю подавайте із зеленню. Також буде дуже смачно із соусами або майонезом.
- Читайте також на theLime, як засолити та не зіпсувати червону рибу вдома. Популярна страва не відніме багато часу й також не потребуватиме особливих кулінарних навичок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.