Щоб смачно приготувати молоду картоплю в духовці, вам знадобиться не більше 60 хвилин, при цьому рецепт не потребує особливих навичок кулінарії. Страва готується дуже просто, а найважливіше в цьому процесі - ретельно вимити картоплю. Не доведеться навіть чистити. Інша справа, якщо ви готуєте картоплю по-селянськи шматочками.

Отже для приготування молодої картоплі в духовці знадобляться наступні інгредієнти: молода картопля (1 кг), рослинне масло (3 ст. ложки), часник (половина головки), лавровий лист (3 штуки), розмарин (за бажанням, 1 гілочка), сіль, чорний мелений перець та зелень - за смаком.

picture Фото: Pixabay

Продовження після реклами
Десктоп 660*(309,280). Мобайл 100%*(417,309)
РЕКЛАМА

Як приготувати молоду картоплю в духовці:

Добре промийте нечищену картоплю, залийте водою та залиште на 10-15 хвилин. Пізніше ще раз промийте в чистій воді та видаліть ножем зіпсовані частини. Просушіть і зробіть на кожній кілька неглибоких проколів.

Почистіть часник, розріжте зубчики на 2-3 частини. Дрібно поріжте просушений розмарин. Лаврові листи розламайте на кілька частин.

Продовження після реклами
Десктоп 660*(309,280). Мобайл 100%*(417,309)
РЕКЛАМА

Помістіть картоплю до глибокої миски та налийте до неї рослинного масла. Додайте часник, сіль, розмарин, лавровий лист та інші спеції за смаком. Добре перемішайте та залиште на 10-15 хвилин.

Застеліть деко пергаментом для випічки та викладіть на нього картоплю. Розігрійте духовку до 200 градусів, помістіть до неї картоплю та запікайте 30-35 хвилин, але вже при температурі 180. По готовності найбільша з картоплин має легко проколюватися виделкою.

Готову молоду картоплю подавайте із зеленню. Також буде дуже смачно із соусами або майонезом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.