Лайм

Як приготувати справжній айран у домашніх умовах: простий рецепт

Він прекрасно втамовує спрагу в спекотні дні

Прийшло довгоочікуване літо, а з ним і виснажлива спека. У таку погоду найчастіше хочеться тільки одного - знайти прохолодне місце і втамувати спрагу освіжаючим напоєм. І якщо ви вже пробували робити молочні коктейлі вдома, рекомендуємо також насолодитися справжнім айраном. theLime підготував для вас простий рецепт його приготування.

Айран - це кисломолочний напій, проте технологія його приготування і консистенція у різних народів відрізняються. Традиційний айран виготовляють із коров'ячого молока з додаванням води, солі та закваски. Замість коров'ячого іноді використовують козяче або овече молоко.

При цьому у осілих народів він рідкий і добре втамовує спрагу, а у кочових - густий як рідка сметана, що дуже зручно для зберігання і транспортування. Однак для втамування спраги густий айран вимагає розведення водою, молоком або кумисом. Ми пропонуємо вам простий варіант цього напою для тих, у кого немає багато часу на процес сквашування.

Інгредієнти: кефір або йогурт без наповнювача, кисле молоко (250 мл), мінеральна газована вода (250 мл), зелень (20 г), сіль (0,25 ч. л.), огірок солоний (1 шт.), колотий лід ( 20 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Солоний огірок тремо на дрібній терці або дрібно нарізаємо ножем. Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо.

Холодний кефір виливаємо в чашу блендера, додаємо до нього подрібнену зелень і огірки, а також трохи солі. До слова, можна додати також насіння фенхелю, листочки м'яти і навіть часник, пропущений через прес.

Включаємо блендер і перебиваємо все до однорідної консистенції, поки не з'явиться піна. Потім додаємо в айран газовану мінеральну воду і трохи колотого льоду.

Ось і все - прекрасний освіжаючий напій готовий!

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як закрити вдома ароматне варення з троянд.
  • Читайте також на theLime, як правильно приготувати манну кашу та зробити її смачною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним