Лайм

Закриваємо вдома запашне варення з троянди: рецепт і поради

У вас вийдуть не тільки смачні, але і корисні ласощі

Літо - це саме та пора року, коли потрібно постаратися отримати максимум вітамінів із фруктів, ягід і навіть рослин. І якщо навесні ви спробували робити варення з кульбаб, на початку літа можна поекспериментувати з варенням із пелюстків троянд. theLime підібрав для вас перевірений рецепт і поради щодо приготування.

Інгредієнти: троянди (500 г), цукор (1 кг), вода (1 л), лимон (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Як приготувати трояндове варення:

Порада: Для приготування цього варення потрібні пелюстки рожевої або червоної троянди з яскраво вираженим ароматом та насиченим кольором. Ідеально підходять пелюстки чайної або запашної троянди.

Беремо троянди, зрізаємо за допомогою ножиць їх пелюстки і викладаємо в окремий посуд.

Порада: Мити зрізані пелюстки троянд під проточною водою не потрібно, щоб не змити пилок.

Перебираємо пелюстки, потім засипаємо їх 500 г цукру. Перетираємо їх руками, щоб вони почали віддавати вологу. Потім скроплюємо їх соком одного лимона.

Порада: Збирати троянди для приготування цього варення найкраще на світанку, коли троянди розкривають свій аромат у всій повноті, тоді варення буде відрізнятися особливим смаком і тонким ароматом.

Ми залишаємо отриману суміш мінімум на 4 години в теплому місці. Кілька разів протягом цього часу перемішуємо її.

Потім готуємо сироп: в 1 л води розчиняємо 500 г цукру, доводимо до кипіння. Потім заливаємо цією сумішшю пелюстки троянд, ретельно перемішуємо, ставимо на вогонь і знову доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки суміш повністю охолоне. Потім знову кип'ятимо і знову залишаємо остигати. Це можна робити протягом 2-3 днів - вранці і ввечері.

Перед тим, як розливати варення по банкам, простерилізуйте їх будь-яким способом. Це можна зробити в мікрохвильовці, духовці або за допомогою великої каструлі з водою.

Після того, як банки готові, варення доводимо до кипіння останній раз, розливаємо по банкам і залишаємо в них до повного охолодження.

Порада: Не потрібно накривати варення кришками. Не переживайте, якщо воно покриється зверху плівкою.

Коли трояндове варення повністю охолоне, закриваємо його кришками або закочуємо. Його можна додавати в якості фруктового прошарку в різні десерти або ж вживати з чаєм.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї