Лайм

Маринуємо печериці на осінь: рецепт закуски та корисні поради

Просте та смачне блюдо, яке готується досить швидко

Мариновані печериці - класична закуска, яка завжди бажана на будь-якому столі. Але якими б апетитними не були магазинні грибочки, всім відомо, що найкраща їжа - та, яка приготована своїми руками. theLime підібрав простий рецепт цієї страви, яку можна закатати в банки та насолоджуватися приголомшливим смаком всю осінь.

Мариновані печериці рецепт

Інгредієнти:печериці - 1 кг, часник - 5 зубків, вода - 500 мл, лавровий лист - 3 шт., перець духмяний - 6 горошин, мелений коріандр - 1 ч. л., гвоздика - 2 шт., цукор - 1.5 ст. л., сіль - 2 ч. л., оцет - 5 ст. л., олія рослинна - 3 ст. ложки.

Фото: pixabay.com

Спосіб приготування:

Крок 1: Печериці очистити та добре промити. Порада: для маринування краще вибирати гриби одного розміру, бажано невеликого. Якщо берете великі, то краще їх розрізати на 2-4 частини, щоб часточки були приблизно однаковими.

Крок 2: Скласти гриби в каструлю та залити водою. Додати лавровий лист, запашний перець, гвоздику, коріандр та поставити варити. Потім помістити в каструлю часник, цукор, сіль, оцет та олію. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин після закипання.

Крок 3: Розкласти печериці по скляних банках, остудити та поставити в холодильник. Там вони і можуть зберігається до самої осені. Порада: перед подачею на стіл грибочки можна скропити оцтом або соєвим соусом, так вони виглядатимуть ще більш апетитними.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев