Лайм

Печемо вдома ароматний банановий кекс за годину: простий рецепт до вихідних

Краще взяти більш стиглі банани - вони подарують десерту значно виразніший аромат

Банановий кекс, спечений у духовці, виходить смачним і настільки ароматним, що встояти перед ним неможливо. Готується такий десерт доволі просто, а його рецепт не включає в себе ніяких важкодоступних або надто дорогих інгредієнтів. Давайте-но його розглянемо. Але тільки якщо ви вже знаєте, як в цілому готуються подібні кекси без начинки.

Фото: Pixabay

Отже, для приготування кексу з бананом нам знадобляться наступні інгредієнти: банани (3 шт), яйця (2 шт), цукор (0,5 склянки), вершкове масло (100 г), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (1 пакетик ), борошно (1,5 склянки).

Що важливо, для приготування кексу краще використовувати переспілі банани - вони більш ароматні.

Як приготувати банановий кекс у домашніх умовах:

Подрібніть банани у блендері. Додайте до отриманої маси яйця, цукор та вершкове масло. Збийте міксером чи блендером.

Окремо змішайте борошно, розпушувач і ванільний цукор. Отриману масу додайте до бананової суміші поетапно. Потім змастіть форму для випікання вершковим маслом (або маргарином) та перекладіть до неї загальну збиту масу.

Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть до неї форму на 40 хвилин. Готовий кекс можна прикрасити цукровою пудрою, горіхами, цукатами та іншими їстівними елементами за смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні