Лайм

Печемо вдома пісний медовий кекс: рецепт і поради до Великого посту

Здивуйте домашньою випічкою рідних або колег

Під час суворого посту у багатьох людей виникає чимало питань - починаючи від того, що приготувати вдома, і закінчуючи - що купити на перекус до кави. theLime ділиться простим рецептом пісного медового кексу, який можна легко приготувати у домашніх умовах і взяти з собою на роботу.

Інгредієнти: тепла вода (250 мл), сіль (щіпка), мед (2 ст. л.), цукор (100-120 г), рослинна олія без запаху (120 мл), борошно (2 склянки), сода (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і виливаємо в неї теплу воду, потім додаємо цукор, щіпку солі та мед.

Порада: Мед повинен бути рідким.

Перемішуємо солодку воду до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор.

Потім додаємо рослинну олію.

Додаємо в тісто борошно і соду.

Порада: Обов'язково просівайте борошно, так як у пакет можуть потрапити різні камені, грудочки, нитки та інше сміття. Плюс ви насичуєте його киснем, що в подальшому позначиться на випічці.

Перемішуємо тісто ложкою - по консистенції воно повинно вийти як рідка сметана.

Порада: Тісто можна збити міксером на низьких оборотах.

Форму для кексу змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С, потім ставимо в неї форму і випікаємо 25-30 хвилин.

Порада: Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Після випічки дочекайтеся, поки кекс охолоне, перекладіть його в інший посуд.

Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю.

Порада: Ви також можете спекти за цим рецептом порційні кекси, які зручно буде взяти з собою на прогулянку або на роботу, щоб пригостити колег.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні