Лайм

Печемо вдома ароматний пиріг з полуницею: простий рецепт до чаю

Урізноманітніть своє меню смачною випічкою

Влітку хочеться по максимуму отримати всі вітаміни з сезонних овочів, ягід і фруктів. І якщо ви вже вдосталь наїлися полуниці, можна також приготувати з неї смачний пиріг, який відмінно доповнить сімейне чаювання. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.

Інгредієнти: борошно пшеничне (240 г), розпушувач (1,5 ч. л.), полуниця свіжа (200 г), масло вершкове (100 г), цукор (210 г), молоко (125 мл), яйце (1 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно підтануло. Висипаємо в миску з вершковим маслом майже весь цукор, відклавши лише 2 ст. л. для посипання.

Збиваємо вінчиком або міксером масло з цукром, потім додаємо до них яйце. Продовжуємо збивати. Трохи підігріваємо молоко і вливаємо його в яєчно-масляну суміш.

В окремому посуді просіюємо через сито борошно з розпушувачем, щоб наситити його киснем. Додаємо до суміші разом із дрібкою солі, все ретельно перемішуємо. В результаті маємо отримати тісто по консистенції як густа сметана.

Тим часом підготуємо ягоди. Полуницю ретельно миємо під проточною водою, щоб змити пісок, видаляємо зелену плодоніжку. Викладаємо ягоди на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Якщо вони досить великі, розрізаємо навпіл.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментом. Виливаємо в неї тісто, зверху викладаємо ягоди і посипаємо цукром.

Розігріваємо духовку до 180°C. Ставимо пиріг у гарячу духовку і випікаємо близько 40-50 хвилин. Витягуємо і чекаємо, поки охолоне. Зверху можна також посипати цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати