Лайм

Готуємо вдома полуничний мохіто: простий рецепт топ-коктейлю на літо

Чим урізноманітнити вечірку на свіжому повітрі

Сезон полуниці відкритий, ловіть момент! Цього тижня ми розповідали вам, як зробити смачні смузі та інші напої з ягодами, а тепер поговоримо про один з найбільш популярних коктейлів літа - мохіто.

Полуничний мохіто має приємний та не приторний смак, чудово втамовує спрагу та краще за інші прикрашає будь-яку вечірку на природі. Легкий, яскравий, смачний, при бажанні - трохи хмільний. Давайте-но розберемо його рецепт.

Фото: Pixabay

Щоб приготувати одну порцію полуничного мохіто, нам знадобляться такі продукти: мінеральна вода (150 млн), лайм (половинка), полуниця (3 шт), м'ята (одна гілочка), лід (стакан), сироп (1 ст. ложка). Якщо ваш напій буде для повнолітніх, його завжди можна доповнити 50 мл білого рому.

Як приготувати мохіто в домашніх умовах:

Помийте лайм, полуницю та м'яту, просушіть паперовим рушником. Половинку лайма наріжте великими шматками, полуниці - кружечками або часточками на чотири частини. Все це разом з гілочкою м'яти помістіть у коктейльний стакан.

Розімніть у склянці інгредієнти, але не надто сильно - не варто робити з них пюре. На цьому етапі також додається ром, після чого всі інгредієнти ретельно перемішуються.

Додайте льоду та сильногазованої води, при бажанні додайте сироп (іноді воду й сироп просто замінюють спрайтом). Ось і все, ваш полуничний коктейль готовий. Тепер можна прикрасити склянку часточкою лайма чи також гілочкою м'яти та подавати гостям.

  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома хітовий коктейль Апероль Шприц. Для цього вам знадобиться не більше 5 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги