Лайм

Апероль Шприц - хітовий коктейль літа: як його приготувати вдома за 5 хвилин

Зробити його простіше простого

Після виснажливого літнього дня дуже часто хочеться по-справжньому розслабитися і відчути прохолоду. Для цього можна зробити, наприклад, різні смузі з полуниці або ж слабоалкогольний коктейль Апероль Шприц. theLime вирішив докладніше розповісти про цей напій і як його приготувати в домашніх умовах.

Цей яскраво-помаранчевий коктейль названий на честь біттера Aperol, який в 1919 році вперше виробили в італійській Падуї. Зазначимо, що біттери - це група алкогольних напоїв, які відрізняються гірким смаком. Їх виготовляють, настоюючи на травах, екстрактах коренів, стебел, листків.

До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, а також ароматичні трави та плоди хінного дерева, що ростуть в околицях П'ємонту. А в поєднанні з шампанським і содовою (її можна замінити тоніком або газованою мінералкою) виходить свіжий, терпкий коктейль Апероль Шприц.

Коктейль став дуже популярним у Європі ще в 50-х роках XX століття, а в останні роки і на пострадянському просторі.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: Aperol (40 мл), Просекко або інше ігристе вино (60 мл), содова, тонік або газована вода (20 мл), лід (0,5 склянки), скибочка апельсина або лимона (для прикрашання).

Також знадобиться келих для подачі.

Приготування:

Лід для коктейлю потрібно приготувати заздалегідь. Для цього розливаємо очищену воду в спеціальні контейнери і ставимо в морозилку на пару годин. Перед тим, як робити коктейль, охолоджуємо келих і висипаємо в нього готовий лід.

Вливаємо в нього 40 мл біттера Aperol, потім 60 мл шампанського. У класичному рецепті використовують сухе ігристе вино Проссеко, але його можна замінити будь-яким шампанським на ваш смак.

Потім акуратно вливаємо 20 мл содової. Содову можна приготувати самостійно, розчинивши в 250 мл води 0,5 ч. л. лимонної кислоти і 0,25 ч. л. питної соди, а потім акуратно перемішати.

Якщо немає часу її готувати або не вистачає інгредієнтів, содову можна замінити тоніком, газованою водою або "Спрайтом". Перемішуємо всі інгредієнти в келиху, додаємо скибочку апельсина, щоб прикрасити його, або ж у самий коктейль.

Насолоджуємося охолоджуючим напоєм!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу