Лайм

5 літніх напоїв із полуниці, які готуються за 5 хвилин: прості рецепти

В їхньому приготуванні немає нічого складного

Літо у багатьох асоціюється із сезоном фруктів і ягід. І якщо ви вже знаєте, як правильно обрати полуницю і як перевірити її на нітрати, радимо також зробити з неї кілька освіжаючих напоїв. theLime підібрав для вас прості рецепти, приготування яких у вас не займе багато часу.

  • Молочний коктейль з полуниці

Інгредієнти: полуниця (110 г), цукор (2 ст. л.), молоко (0,6 склянки), лід (5 шт.).

Приготування:

Полуницю добре промиваємо під проточною водою, щоб змити пісок і пил, потім очищаємо від зелених хвостиків. Якщо ягоди досить великі, їх можна розрізати навпіл.

Якщо ви хочете зробити досить холодний напій - знадобиться лід. Для цього необхідно заздалегідь розлити очищену воду у спеціальні формочки і поставити в морозильну камеру. Викладаємо ягоди, лід, цукор і молоко в блендер і збиваємо до однорідності.

Напій готовий!

Фото: pixabay.com

  • Полуничний лимонад

Інгредієнти: полуниця (300 г), цукор (120 г), лимони (2 шт.), вода (3 л), м'ята (7 листочків).

Приготування:

Ягоди ретельно миємо, видаляємо плодоніжки. Викладаємо їх у блендер і засипаємо цукром, робимо пюре. Додаємо до полуничної маси сік 1,5 лимона, можна також помістити туди кілька кружалець лимона. Заливаємо окропом (1 л), чекаємо, поки лимонад охолоне при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник.

Через пару годин дістаємо, додаємо 1-2 л холодної води, якщо лимонад вийшов не сильно солодким - додаємо цукор. Подаємо з листочком м'яти.

Фото: pixabay.com

  • Полунично-ананасовий смузі

Інгредієнти: полуниця велика (10 шт.), консервований ананас (150 г), молоко (125 мл), йогурт (300 мл), цукор (2 ст. л.), лід (1 склянка).

Приготування:

Полуницю миємо під проточною водою, зрізаємо хвостики, ріжемо на половинки. З консервованого ананаса зливаємо зайву рідину.

У ємність для блендера висипаємо полуницю, ананаси, цукор і лід. Заливаємо все натуральним йогуртом і перебиваємо в блендері до однорідної густої маси. Подаємо зі шматочком ананаса на келиху.

Фото: pinterest.com

  • Полуничний мохіто

Інгредієнти: цукор коричневий (1 ч. л.), м'ята (6 листочків), полуниця (4 шт.), лимон (0,5 шт.), лід (5 шт.), вода (150 мл).

Приготування:

Промиваємо м'яту, викладаємо її на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім розтираємо її з цукром у ступці. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки, додаємо до м'яти і також перетираємо.

Додаємо сік половини лимона, отриману суміш перекладаємо в стакан, додаємо лід і нарізаний лимон. Заливаємо водою або "Спрайтом" і подаємо, прикрасивши келих ягодою.

Фото: pinterest.com

  • Полунично-базиліковий смузі

Інгредієнти: полуниця (500 г), базилік (1 пучок), сік лимона (0,5 шт.), мед (1 ст. л.), сіль (щіпка).

Приготування:

Полуницю промиваємо від піску або землі, видаляємо плодоніжки. Базилік миємо, викладаємо на паперові рушники. У чашу блендера викладаємо полуницю, листочки базиліка, мед, видавлюємо сік половинки лимона. Подрібнюємо до стану пюре. Потім пробуємо на смак - за бажанням можна додати трохи солі.

Розливаємо по келихах і подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати варення з полуниці.
  • Читайте також на theLime, як приготувати справжній айран у домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним