Класичні сирники завжди можна урізноманітнити смачними добавками, які подарують вашому сніданку не тільки оригінальність, а й особливий приємний смак. Зараз сезон полуниці, в трендах полуничне варення та випічка з ягодами. Чому б не поекспериментувати і з сирними млинцями? theLime пропонує простий рецепт сирників з полуничний соусом.
Спершу зберіть всі необхідні інгредієнти. Для сирників знадобляться: сир (500 г), яйця (1 шт), крупа манна (4 ст. ложки), цукор (1,5 ст. ложки), сіль (на кінчику ч. ложки), розпушувач для тіста (на кінчику ч. ложки), борошно (½ склянки).
Для полуничного соусу: свіжа або заморожена полуниця (250 г), цукрова пудра (за смаком).
Як приготувати сирники в домашніх умовах:
Викладіть до широкої миску сир, додайте до нього яйце, цукор, сіль, розпушувач і все ретельно перемішайте. Потім додайте манну крупу, знову перемішайте та залиште на 15-20 хвилин.
Скористайтеся цим часом, щоб приготувати полуничний соус. Його рецепт дуже простий: викладіть полуницю до блендера, додайте цукрову пудру та збийте до отримання однорідної маси.
Продовжимо готувати сирники. Присипте робочу поверхню борошном, викладіть з миски сирне тісто та зробіть з нього сирники однакової форми.
Додайте на сковороду трохи олії, розігрійте та викладайте сирники. Обсмажуйте 2-3 хвилини з кожного боку. Готові сирники будуть відрізнятися золотистою скоринкою. Помітивши такі, зніміть їх зі сковороди та викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайве масло.
Ну от, сирники готові. Тепер просто посипте їх цукровою пудрою та можна подавати до столу з полуничним соусом або сметаною.
- Читайте також на theLime, як спекти вдома ароматний пиріг з полуничною начинкою. Перед запахом цього десерту не встояти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.