img

Новини

09:55 У Чернівецькій області сейсмологи зафіксували землетрус
img Суспільство
09:54 Ворог атакував Україну двома балістичними ракетами Іскандер-М та 37 БПЛА – Повітряні сили
img Суспільство
09:52 У ЦПД пояснили, чим важлива дронів атака на Сальськ у Росії
09:38 Кабмін хоче скасувати одразу 63 дозволи та ліцензії
09:27 Озброєний чоловік відкрив вогонь у хмарочосі в центрі Нью-Йорка – є загиблі
09:25 Росіяни атакували рятувальників, які займались ліквідацією пожежі у Дніпропетровській області
08:58 Правоохоронці проводять антитерористичні заходи в одному з районів Києва
img Київ
08:54 На Миколаївщині через уламки дронів горіли складські приміщення на території агропідприємства
08:34 Через атаку в окупованому Донецьку понад 150 000 жителів залишилися без світла
img Світ
08:29 Ракетний удар по Кам'янському: є загиблі та поранені
08:07 РФ атакувала виправну колонію – є загиблі, десятки поранених
08:02 Адміністрація Трампа не дозволила президенту Тайваню зупинитися в Нью-Йорку
07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
До всіх новин
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
Ці ласощі буде нагадувати вам про літо навіть взимку

Закриваємо варення з полуниці: рецепт і поради, як не зіпсувати

Неділя, 13 червня 2021, 07:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Червень у багатьох асоціюється із сезоном полуниці. Саме в цей час на прилавках магазинів і базарів продається величезна кількість цієї ароматної ягоди, з якої можна зробити смачний компот, незвичний десерт, а також закрити варення. theLime пропонує вам рецепт смачного полуничного варення і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Для приготування полуничного варення потрібно зібрати (або купити) свіжу полуницю. При цьому ягоди повинні бути не переспілі та досить-таки щільними. З перестиглої полуниці краще зварити компот або зробити джем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо полуницю і промиваємо її в холодній воді, щоб змити пісок і пил. Потім видаляємо зелені хвостики і викладаємо ягоди на чистий рушник або паперові серветки, щоб вони трохи просушились.

Порада: Варити полуничне варення найкраще невеликими порціями - максимум 1-2 кг за раз.

Беремо велику каструлю і укладаємо в неї шарами - цукор, потім полуниця, потім знову цукор. Зазначимо, що цукор повинен бути знизу і зверху. Залишаємо так на ніч у холодному місці - можна в холодильнику. За цей час полуниця повинна пустити сік.

Вранці беремо друшляк, підставляємо під нього тарілку, викладаємо туди полуницю. З неї стече ще досить багато соку.

Сік, що стік із полуниці, і той, що залишився у каструлі, з'єднуємо. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо полуничний сироп до кипіння. Якщо утворюється піна, знімаємо її.

Порада: Треба періодично помішувати його, щоб цукор повністю розчинився. Робити це краще новою дерев'яною лопаткою.

У киплячий сироп висипаємо ягоди, які поступово почнуть віддавати сік. Проварюємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо пінку за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Важливо, щоб вона була або нова, або використовувалася тільки для приготування варення - щоб до продукту не потрапило нічого зайвого.

Прибираємо каструлю з вогню, накриваємо чистим рушником і залишаємо остигати.

Приблизно через 6 годин знову ставимо каструлю з варенням на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 7-8 хвилин, періодично знімаємо пінку. Знову прибираємо з плити і чекаємо близько 6 годин, поки воно охолоне і насититься сиропом.

Через зазначений проміжок часу знову проварюємо полуничне варення - на цей раз близько 30 хвилин.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове.

Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками.

Ось і все - варення готове!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
img

Новини

09:55 У Чернівецькій області сейсмологи зафіксували землетрус
img Суспільство
09:54 Ворог атакував Україну двома балістичними ракетами Іскандер-М та 37 БПЛА – Повітряні сили
img Суспільство
09:52 У ЦПД пояснили, чим важлива дронів атака на Сальськ у Росії
09:38 Кабмін хоче скасувати одразу 63 дозволи та ліцензії
09:27 Озброєний чоловік відкрив вогонь у хмарочосі в центрі Нью-Йорка – є загиблі
09:25 Росіяни атакували рятувальників, які займались ліквідацією пожежі у Дніпропетровській області
08:58 Правоохоронці проводять антитерористичні заходи в одному з районів Києва
img Київ
08:54 На Миколаївщині через уламки дронів горіли складські приміщення на території агропідприємства
08:34 Через атаку в окупованому Донецьку понад 150 000 жителів залишилися без світла
img Світ
08:29 Ракетний удар по Кам'янському: є загиблі та поранені
08:07 РФ атакувала виправну колонію – є загиблі, десятки поранених
08:02 Адміністрація Трампа не дозволила президенту Тайваню зупинитися в Нью-Йорку
07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
До всіх новин
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
Ці ласощі буде нагадувати вам про літо навіть взимку

Закриваємо варення з полуниці: рецепт і поради, як не зіпсувати

Неділя, 13 червня 2021, 07:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Червень у багатьох асоціюється із сезоном полуниці. Саме в цей час на прилавках магазинів і базарів продається величезна кількість цієї ароматної ягоди, з якої можна зробити смачний компот, незвичний десерт, а також закрити варення. theLime пропонує вам рецепт смачного полуничного варення і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Для приготування полуничного варення потрібно зібрати (або купити) свіжу полуницю. При цьому ягоди повинні бути не переспілі та досить-таки щільними. З перестиглої полуниці краще зварити компот або зробити джем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо полуницю і промиваємо її в холодній воді, щоб змити пісок і пил. Потім видаляємо зелені хвостики і викладаємо ягоди на чистий рушник або паперові серветки, щоб вони трохи просушились.

Порада: Варити полуничне варення найкраще невеликими порціями - максимум 1-2 кг за раз.

Беремо велику каструлю і укладаємо в неї шарами - цукор, потім полуниця, потім знову цукор. Зазначимо, що цукор повинен бути знизу і зверху. Залишаємо так на ніч у холодному місці - можна в холодильнику. За цей час полуниця повинна пустити сік.

Вранці беремо друшляк, підставляємо під нього тарілку, викладаємо туди полуницю. З неї стече ще досить багато соку.

Сік, що стік із полуниці, і той, що залишився у каструлі, з'єднуємо. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо полуничний сироп до кипіння. Якщо утворюється піна, знімаємо її.

Порада: Треба періодично помішувати його, щоб цукор повністю розчинився. Робити це краще новою дерев'яною лопаткою.

У киплячий сироп висипаємо ягоди, які поступово почнуть віддавати сік. Проварюємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо пінку за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Важливо, щоб вона була або нова, або використовувалася тільки для приготування варення - щоб до продукту не потрапило нічого зайвого.

Прибираємо каструлю з вогню, накриваємо чистим рушником і залишаємо остигати.

Приблизно через 6 годин знову ставимо каструлю з варенням на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 7-8 хвилин, періодично знімаємо пінку. Знову прибираємо з плити і чекаємо близько 6 годин, поки воно охолоне і насититься сиропом.

Через зазначений проміжок часу знову проварюємо полуничне варення - на цей раз близько 30 хвилин.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове.

Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками.

Ось і все - варення готове!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••