img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
Ці ласощі буде нагадувати вам про літо навіть взимку

Закриваємо варення з полуниці: рецепт і поради, як не зіпсувати

Неділя, 13 червня 2021, 07:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Червень у багатьох асоціюється із сезоном полуниці. Саме в цей час на прилавках магазинів і базарів продається величезна кількість цієї ароматної ягоди, з якої можна зробити смачний компот, незвичний десерт, а також закрити варення. theLime пропонує вам рецепт смачного полуничного варення і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Для приготування полуничного варення потрібно зібрати (або купити) свіжу полуницю. При цьому ягоди повинні бути не переспілі та досить-таки щільними. З перестиглої полуниці краще зварити компот або зробити джем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо полуницю і промиваємо її в холодній воді, щоб змити пісок і пил. Потім видаляємо зелені хвостики і викладаємо ягоди на чистий рушник або паперові серветки, щоб вони трохи просушились.

Порада: Варити полуничне варення найкраще невеликими порціями - максимум 1-2 кг за раз.

Беремо велику каструлю і укладаємо в неї шарами - цукор, потім полуниця, потім знову цукор. Зазначимо, що цукор повинен бути знизу і зверху. Залишаємо так на ніч у холодному місці - можна в холодильнику. За цей час полуниця повинна пустити сік.

Вранці беремо друшляк, підставляємо під нього тарілку, викладаємо туди полуницю. З неї стече ще досить багато соку.

Сік, що стік із полуниці, і той, що залишився у каструлі, з'єднуємо. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо полуничний сироп до кипіння. Якщо утворюється піна, знімаємо її.

Порада: Треба періодично помішувати його, щоб цукор повністю розчинився. Робити це краще новою дерев'яною лопаткою.

У киплячий сироп висипаємо ягоди, які поступово почнуть віддавати сік. Проварюємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо пінку за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Важливо, щоб вона була або нова, або використовувалася тільки для приготування варення - щоб до продукту не потрапило нічого зайвого.

Прибираємо каструлю з вогню, накриваємо чистим рушником і залишаємо остигати.

Приблизно через 6 годин знову ставимо каструлю з варенням на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 7-8 хвилин, періодично знімаємо пінку. Знову прибираємо з плити і чекаємо близько 6 годин, поки воно охолоне і насититься сиропом.

Через зазначений проміжок часу знову проварюємо полуничне варення - на цей раз близько 30 хвилин.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове.

Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками.

Ось і все - варення готове!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Варення з полуниці рецепт - як закрити та не зіпсувати домашній джем
Ці ласощі буде нагадувати вам про літо навіть взимку

Закриваємо варення з полуниці: рецепт і поради, як не зіпсувати

Неділя, 13 червня 2021, 07:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Червень у багатьох асоціюється із сезоном полуниці. Саме в цей час на прилавках магазинів і базарів продається величезна кількість цієї ароматної ягоди, з якої можна зробити смачний компот, незвичний десерт, а також закрити варення. theLime пропонує вам рецепт смачного полуничного варення і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Для приготування полуничного варення потрібно зібрати (або купити) свіжу полуницю. При цьому ягоди повинні бути не переспілі та досить-таки щільними. З перестиглої полуниці краще зварити компот або зробити джем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо полуницю і промиваємо її в холодній воді, щоб змити пісок і пил. Потім видаляємо зелені хвостики і викладаємо ягоди на чистий рушник або паперові серветки, щоб вони трохи просушились.

Порада: Варити полуничне варення найкраще невеликими порціями - максимум 1-2 кг за раз.

Беремо велику каструлю і укладаємо в неї шарами - цукор, потім полуниця, потім знову цукор. Зазначимо, що цукор повинен бути знизу і зверху. Залишаємо так на ніч у холодному місці - можна в холодильнику. За цей час полуниця повинна пустити сік.

Вранці беремо друшляк, підставляємо під нього тарілку, викладаємо туди полуницю. З неї стече ще досить багато соку.

Сік, що стік із полуниці, і той, що залишився у каструлі, з'єднуємо. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо полуничний сироп до кипіння. Якщо утворюється піна, знімаємо її.

Порада: Треба періодично помішувати його, щоб цукор повністю розчинився. Робити це краще новою дерев'яною лопаткою.

У киплячий сироп висипаємо ягоди, які поступово почнуть віддавати сік. Проварюємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо пінку за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Важливо, щоб вона була або нова, або використовувалася тільки для приготування варення - щоб до продукту не потрапило нічого зайвого.

Прибираємо каструлю з вогню, накриваємо чистим рушником і залишаємо остигати.

Приблизно через 6 годин знову ставимо каструлю з варенням на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 7-8 хвилин, періодично знімаємо пінку. Знову прибираємо з плити і чекаємо близько 6 годин, поки воно охолоне і насититься сиропом.

Через зазначений проміжок часу знову проварюємо полуничне варення - на цей раз близько 30 хвилин.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове.

Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками.

Ось і все - варення готове!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••