Лайм

Закриваємо варення з полуниці: рецепт і поради, як не зіпсувати

Ці ласощі буде нагадувати вам про літо навіть взимку

Червень у багатьох асоціюється із сезоном полуниці. Саме в цей час на прилавках магазинів і базарів продається величезна кількість цієї ароматної ягоди, з якої можна зробити смачний компот, незвичний десерт, а також закрити варення. theLime пропонує вам рецепт смачного полуничного варення і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Для приготування полуничного варення потрібно зібрати (або купити) свіжу полуницю. При цьому ягоди повинні бути не переспілі та досить-таки щільними. З перестиглої полуниці краще зварити компот або зробити джем.

Беремо полуницю і промиваємо її в холодній воді, щоб змити пісок і пил. Потім видаляємо зелені хвостики і викладаємо ягоди на чистий рушник або паперові серветки, щоб вони трохи просушились.

Порада: Варити полуничне варення найкраще невеликими порціями - максимум 1-2 кг за раз.

Беремо велику каструлю і укладаємо в неї шарами - цукор, потім полуниця, потім знову цукор. Зазначимо, що цукор повинен бути знизу і зверху. Залишаємо так на ніч у холодному місці - можна в холодильнику. За цей час полуниця повинна пустити сік.

Вранці беремо друшляк, підставляємо під нього тарілку, викладаємо туди полуницю. З неї стече ще досить багато соку.

Сік, що стік із полуниці, і той, що залишився у каструлі, з'єднуємо. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо полуничний сироп до кипіння. Якщо утворюється піна, знімаємо її.

Порада: Треба періодично помішувати його, щоб цукор повністю розчинився. Робити це краще новою дерев'яною лопаткою.

У киплячий сироп висипаємо ягоди, які поступово почнуть віддавати сік. Проварюємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо пінку за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Важливо, щоб вона була або нова, або використовувалася тільки для приготування варення - щоб до продукту не потрапило нічого зайвого.

Прибираємо каструлю з вогню, накриваємо чистим рушником і залишаємо остигати.

Приблизно через 6 годин знову ставимо каструлю з варенням на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо 7-8 хвилин, періодично знімаємо пінку. Знову прибираємо з плити і чекаємо близько 6 годин, поки воно охолоне і насититься сиропом.

Через зазначений проміжок часу знову проварюємо полуничне варення - на цей раз близько 30 хвилин.

Порада: Щоб перевірити готовність, капаємо гарячим сиропом на холодну тарілку. Якщо крапля застигає не розтікаючись, то варення готове.

Стерилізуємо банки і кришки, чекаємо поки варення трохи охолоне, а потім розливаємо його по банкам, закриваємо стерильними кришками.

Ось і все - варення готове!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу