Лайм

Як у спеку приготувати смачний хлібний квас: простий рецепт і поради

Мінімум інгредієнтів, максимум смаку

Квас - один з найпопулярніших напоїв у спекотну погоду. Існує безліч способів приготувати його в домашніх умовах, і якщо ви вже куштували квас на березовому соку, неодмінно варто спробувати рецепт хлібного квасу із житнього борошна або сухарів.

Найбільш простий та швидкий спосіб - приготувати домашній квас з житніх сухарів з додаванням свіжих дріжджів. Давайте-но розберемося з інгредієнтами.

Спершу зберемо все необхідне для приготування закваски: житні сухарі, підсушені в духовці (120 гр), свіжі дріжджі (15 г), цукор (4 ст. ложки), гаряча вода (2,5 л).

Далі для приготування квасу нам також знадобляться: тепла вода (2,5 л), цукор - за смаком (4-7 ст. ложок), сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба.

Фото: Pixabay

Як приготувати квас просто у себе вдома:

Просушіть у духовці шматочки житнього хліба та починайте готувати закваску. Насипте до чистої 3-літрової банки цукор, туди ж додайте сухарі. Залийте окропом та залиште остигати.

Коли температура води у банці спуститься до 30-35 градусів, приготуйте дріжджі: розчиніть їх у чверті склянки теплої води та додайте до банки. Накрийте її марлею та залиште у теплому приміщенні на добу. За цей час на дні банки утворюється гуща - це і є закваска.

Злийте через марлю рідину, дістаньте з банки великі розмоклі шматки хліба та закваску. Помийте банку та поверніть до неї закваску.

Зверніть увагу: перша закваска доволі слабка, але з кожним наступним приготуванням вона буде ставати міцнішою та все менше буде пахнути дріжджами.

Додайте до банки із закваскою цукор, сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба та залийте теплою водою. Так само накрийте марлею та залиште на добу або більше - готовність квасу можна буде визначити за насиченими запахом і смаком.

Злийте готовий квас до окремої посудини та зберігайте у холодильнику під капроновою кришкою. Далі можна видалити з банки розмокший хліб і ставити наступну порцію квасу на заквасці аналогічним способом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину