Лайм

Як у спеку приготувати смачний хлібний квас: простий рецепт і поради

Мінімум інгредієнтів, максимум смаку

Квас - один з найпопулярніших напоїв у спекотну погоду. Існує безліч способів приготувати його в домашніх умовах, і якщо ви вже куштували квас на березовому соку, неодмінно варто спробувати рецепт хлібного квасу із житнього борошна або сухарів.

Найбільш простий та швидкий спосіб - приготувати домашній квас з житніх сухарів з додаванням свіжих дріжджів. Давайте-но розберемося з інгредієнтами.

Спершу зберемо все необхідне для приготування закваски: житні сухарі, підсушені в духовці (120 гр), свіжі дріжджі (15 г), цукор (4 ст. ложки), гаряча вода (2,5 л).

Далі для приготування квасу нам також знадобляться: тепла вода (2,5 л), цукор - за смаком (4-7 ст. ложок), сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба.

Фото: Pixabay

Як приготувати квас просто у себе вдома:

Просушіть у духовці шматочки житнього хліба та починайте готувати закваску. Насипте до чистої 3-літрової банки цукор, туди ж додайте сухарі. Залийте окропом та залиште остигати.

Коли температура води у банці спуститься до 30-35 градусів, приготуйте дріжджі: розчиніть їх у чверті склянки теплої води та додайте до банки. Накрийте її марлею та залиште у теплому приміщенні на добу. За цей час на дні банки утворюється гуща - це і є закваска.

Злийте через марлю рідину, дістаньте з банки великі розмоклі шматки хліба та закваску. Помийте банку та поверніть до неї закваску.

Зверніть увагу: перша закваска доволі слабка, але з кожним наступним приготуванням вона буде ставати міцнішою та все менше буде пахнути дріжджами.

Додайте до банки із закваскою цукор, сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба та залийте теплою водою. Так само накрийте марлею та залиште на добу або більше - готовність квасу можна буде визначити за насиченими запахом і смаком.

Злийте готовий квас до окремої посудини та зберігайте у холодильнику під капроновою кришкою. Далі можна видалити з банки розмокший хліб і ставити наступну порцію квасу на заквасці аналогічним способом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тости "Тирамісу" за 10 хвилин - рецепт французького сніданку

Французькі тости на сніданок - чудовий варіант, коли немає часу. Пропонуємо приготувати тости зі смаком тірамісу

Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста

Авдіївська каша внесена у список нематеріальної культурної спадщини України, розповідаємо, як її готувати

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд