Якщо ви зібрали в лісі свіжий березовий сік, його можна законсервувати або ж зробити з нього смачний квас. Він стане чудовою альтернативою солодким газованим напоям з магазину і чудово втамує спрагу. theLime вирішив поділитися з вами простим рецептом його приготування.
Існує величезна кількість способів, як зробити березовий квас, а саме - з додаванням ячменю, родзинок, сухофруктів, хліба, дріжджів, меду і лимона.
Інгредієнти: березовий сік (2 л), цукор (4 ст. л.), родзинки темні (20 шт.), яблука сушені (15 г).
Приготування:
Свіжозібраний березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили пил, бруд, різне сміття і комахи.
Перед тим, як займатися приготуванням, необхідно підготувати також посуд, в якому буде бродити квас - для цього підійде банка об'ємом 2 л або 3 л.
Родзинки перебираємо і заливаємо окропом. Кладемо їх на паперовий рушник і даємо обсохнути. До чистої банки виливаємо проціджений березовий сік. Додаємо в нього цукор, сушені яблука і родзинки. Накриваємо її марлею, складеною в 2-3 шари, або кришкою, в якій попередньо потрібно зробити дірки (для того, щоб циркулювало повітря). Залишаємо в темному теплому місці на 2-3 дня (можна і на 9-12 днів).
За цей час повинен змінитися колір рідини, смак стане злегка кислуватим і з'являться бульбашки. Перед вживання березовий квас слід процідити через марлю.
Зберігати такий напій краще в холодильнику.
- Раніше ми розповіли, які напої приготувати з березового соку.
- Читайте також на theLime, як зробити і не зіпсувати соус бешамель.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.