Лайм

Як зробити квас із березового соку: простий рецепт на сезон

Цей напій добре втамовує спрагу

Якщо ви зібрали в лісі свіжий березовий сік, його можна законсервувати або ж зробити з нього смачний квас. Він стане чудовою альтернативою солодким газованим напоям з магазину і чудово втамує спрагу. theLime вирішив поділитися з вами простим рецептом його приготування.

Існує величезна кількість способів, як зробити березовий квас, а саме - з додаванням ячменю, родзинок, сухофруктів, хліба, дріжджів, меду і лимона.

Інгредієнти: березовий сік (2 л), цукор (4 ст. л.), родзинки темні (20 шт.), яблука сушені (15 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свіжозібраний березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили пил, бруд, різне сміття і комахи.

Перед тим, як займатися приготуванням, необхідно підготувати також посуд, в якому буде бродити квас - для цього підійде банка об'ємом 2 л або 3 л.

Родзинки перебираємо і заливаємо окропом. Кладемо їх на паперовий рушник і даємо обсохнути. До чистої банки виливаємо проціджений березовий сік. Додаємо в нього цукор, сушені яблука і родзинки. Накриваємо її марлею, складеною в 2-3 шари, або кришкою, в якій попередньо потрібно зробити дірки (для того, щоб циркулювало повітря). Залишаємо в темному теплому місці на 2-3 дня (можна і на 9-12 днів).

За цей час повинен змінитися колір рідини, смак стане злегка кислуватим і з'являться бульбашки. Перед вживання березовий квас слід процідити через марлю.

Зберігати такий напій краще в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу