Лайм

Як зробити квас із березового соку: простий рецепт на сезон

Цей напій добре втамовує спрагу

Якщо ви зібрали в лісі свіжий березовий сік, його можна законсервувати або ж зробити з нього смачний квас. Він стане чудовою альтернативою солодким газованим напоям з магазину і чудово втамує спрагу. theLime вирішив поділитися з вами простим рецептом його приготування.

Існує величезна кількість способів, як зробити березовий квас, а саме - з додаванням ячменю, родзинок, сухофруктів, хліба, дріжджів, меду і лимона.

Інгредієнти: березовий сік (2 л), цукор (4 ст. л.), родзинки темні (20 шт.), яблука сушені (15 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свіжозібраний березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили пил, бруд, різне сміття і комахи.

Перед тим, як займатися приготуванням, необхідно підготувати також посуд, в якому буде бродити квас - для цього підійде банка об'ємом 2 л або 3 л.

Родзинки перебираємо і заливаємо окропом. Кладемо їх на паперовий рушник і даємо обсохнути. До чистої банки виливаємо проціджений березовий сік. Додаємо в нього цукор, сушені яблука і родзинки. Накриваємо її марлею, складеною в 2-3 шари, або кришкою, в якій попередньо потрібно зробити дірки (для того, щоб циркулювало повітря). Залишаємо в темному теплому місці на 2-3 дня (можна і на 9-12 днів).

За цей час повинен змінитися колір рідини, смак стане злегка кислуватим і з'являться бульбашки. Перед вживання березовий квас слід процідити через марлю.

Зберігати такий напій краще в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні