Сезон полуниці, на жаль, добігає кінця. І якщо ви ще не встигли насолодитися натуральним желе або напоями з цієї ягоди, радимо поквапитися. Або ж заморозити полуницю на зиму для різноманітних десертів та прикрас. theLime ділиться з вами простими способами, як це зробити правильно.
Інгредієнти: полуниця, цукор.
Приготування:
Спочатку ретельно промиваємо полуницю від бруду під проточною водою. Для заморозки необхідно взяти щільні ягоди без дефектів.
Потім відокремлюємо чашолистки від ягід.
Беремо велику тацю або обробну дошку і викладаємо туди ягоди, дотримуючись невеликої дистанції між ними. Залишаємо так на деякий час при кімнатній температурі, а потім кладемо до морозильної камери холодильника приблизно на 2-3 години. Таким чином ягоди не злипнуться.
Через зазначений час дістаємо і пересипаємо ягоди в пакети-слайдери або контейнери. Щільно закриваємо і відправляємо знову в морозилку.
Якщо ж ви перебрали ягоди, і чимало з них виявилися пом'ятими, радимо приготувати пюре з полуниці, яке також відмінно зберігається у холодильнику. Для цього, як зазвичай, промиваємо ягоди, відокремлюємо зелені хвостики. Потім складаємо ягоди в миску і робимо з них за допомогою блендера пюре. Розливаємо його в судочки і ставимо в морозилку. Взимку таке пюре можна використовувати для різних коктейлів і конфітюру, відколовши ножем невелику кількість.
Ще один варіант - заморозити полуницю в цукрі. На 1 кг ягід знадобиться приблизно 150 г цукру.
Беремо контейнери для заморозки і висипаємо в них помиту полуницю, зверху посипаємо ягоди цукром і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Залишаємо так на деякий час - полуниця повинна пустити сік, який трохи покриє ягоди. Потім накриваємо контейнер і прибираємо його в морозилку на зиму.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вино з полуниці.
- Читайте також на theLime, як зробити на сніданок сирники з полуничним соусом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.