Лайм

Як заморозити полуницю на зиму та не зіпсувати ягоду: простий рецепт

Зробити це простіше простого

Сезон полуниці, на жаль, добігає кінця. І якщо ви ще не встигли насолодитися натуральним желе або напоями з цієї ягоди, радимо поквапитися. Або ж заморозити полуницю на зиму для різноманітних десертів та прикрас. theLime ділиться з вами простими способами, як це зробити правильно.

Інгредієнти: полуниця, цукор.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку ретельно промиваємо полуницю від бруду під проточною водою. Для заморозки необхідно взяти щільні ягоди без дефектів.

Потім відокремлюємо чашолистки від ягід.

Беремо велику тацю або обробну дошку і викладаємо туди ягоди, дотримуючись невеликої дистанції між ними. Залишаємо так на деякий час при кімнатній температурі, а потім кладемо до морозильної камери холодильника приблизно на 2-3 години. Таким чином ягоди не злипнуться.

Через зазначений час дістаємо і пересипаємо ягоди в пакети-слайдери або контейнери. Щільно закриваємо і відправляємо знову в морозилку.

Фото: pinterest.com

Якщо ж ви перебрали ягоди, і чимало з них виявилися пом'ятими, радимо приготувати пюре з полуниці, яке також відмінно зберігається у холодильнику. Для цього, як зазвичай, промиваємо ягоди, відокремлюємо зелені хвостики. Потім складаємо ягоди в миску і робимо з них за допомогою блендера пюре. Розливаємо його в судочки і ставимо в морозилку. Взимку таке пюре можна використовувати для різних коктейлів і конфітюру, відколовши ножем невелику кількість.

Ще один варіант - заморозити полуницю в цукрі. На 1 кг ягід знадобиться приблизно 150 г цукру.

Беремо контейнери для заморозки і висипаємо в них помиту полуницю, зверху посипаємо ягоди цукром і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Залишаємо так на деякий час - полуниця повинна пустити сік, який трохи покриє ягоди. Потім накриваємо контейнер і прибираємо його в морозилку на зиму.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити