Сезон полуниці, на жаль, добігає кінця. І якщо ви ще не встигли насолодитися натуральним желе або напоями з цієї ягоди, радимо поквапитися. Або ж заморозити полуницю на зиму для різноманітних десертів та прикрас. theLime ділиться з вами простими способами, як це зробити правильно.

Інгредієнти: полуниця, цукор.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку ретельно промиваємо полуницю від бруду під проточною водою. Для заморозки необхідно взяти щільні ягоди без дефектів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім відокремлюємо чашолистки від ягід.

Беремо велику тацю або обробну дошку і викладаємо туди ягоди, дотримуючись невеликої дистанції між ними. Залишаємо так на деякий час при кімнатній температурі, а потім кладемо до морозильної камери холодильника приблизно на 2-3 години. Таким чином ягоди не злипнуться.

Через зазначений час дістаємо і пересипаємо ягоди в пакети-слайдери або контейнери. Щільно закриваємо і відправляємо знову в морозилку.

Фото: pinterest.com

Якщо ж ви перебрали ягоди, і чимало з них виявилися пом'ятими, радимо приготувати пюре з полуниці, яке також відмінно зберігається у холодильнику. Для цього, як зазвичай, промиваємо ягоди, відокремлюємо зелені хвостики. Потім складаємо ягоди в миску і робимо з них за допомогою блендера пюре. Розливаємо його в судочки і ставимо в морозилку. Взимку таке пюре можна використовувати для різних коктейлів і конфітюру, відколовши ножем невелику кількість.

Ще один варіант - заморозити полуницю в цукрі. На 1 кг ягід знадобиться приблизно 150 г цукру.

Беремо контейнери для заморозки і висипаємо в них помиту полуницю, зверху посипаємо ягоди цукром і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Залишаємо так на деякий час - полуниця повинна пустити сік, який трохи покриє ягоди. Потім накриваємо контейнер і прибираємо його в морозилку на зиму.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.