Лайм

Готуємо вдома ароматну запіканку з кабачків: детальний рецепт

Ця страва стане вашою коронною

На дворі - кінець червня, а це означає, що сезон кабачків у самому розпалі. І якщо ви вже пробували робити фаршировані кабачки під сиром, на цей раз приготуйте запіканку з цього овоча. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом, на який знадобиться мінімум часу і зусиль.

Інгредієнти: кабачки (800 г), яйця (3 шт.), сир (150 г), сметана (150 г), борошно (150 г), кріп або петрушка (10 г), сода (0,5 ч. л.), сіль (2 ч. л.), перець чорний (0,25 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки ретельно промиваємо під проточною водою. Якщо це молоді кабачки - чистити їх від шкірки не потрібно, а якщо зрілі - краще почистити її і дістати насіння. Зелень миємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Беремо миску і тремо в неї кабачки на крупній терці, додаємо до них 2 ч. л. солі та перемішуємо. Залишаємо на хвилин 10-15, щоб вони пустили сік. Тим часом натираємо на крупній терці твердий сир і подрібнюємо ножем зелень. В окрему миску просіваємо через сито борошно і соду, перемішуємо. Соду гасити не потрібно, так як далі ми будемо додавати сметану.

В іншому посуді розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх вінчиком. Додаємо до них сметану, перемішуємо, потім вводимо просіяне борошно і соду. Після того, як кабачки пустили сік, зливаємо сік, що вони пустили. Потім беремо невелику порцію кабачків і віджимаємо їх, проробляємо те ж саме з іншими.

Згодом до добре віджатих кабачків додаємо замішане раніше тісто, трохи більше половини натертого сиру, подрібнену зелень і перець. Перемішуємо до однорідності. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або рослинною олією, викладаємо в неї наше кабачкове тісто. Присипаємо зверху натертим сиром і ставимо в гарячу духовку на 40-45 хвилин.

Витягуємо кабачкову запіканку, коли зверху з'явиться рум'яна скоринка. Даємо їй охолонути хвилин 10-15 і подаємо до столу зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців