Лайм

Як смачно приготувати цвітну капусту: простий рецепт страви в духовці

Урізноманітніть ваше повсякденне меню

Що робити, якщо на вихідних раптом несподівано нагрянули гості? Не біда, можна приготувати швидку та смачну вечерю навіть з простих продуктів. Наприклад, доповнити грецький салат і рибу на грилі запеченою у духовці цвітною капустою. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом її приготування.

Інгредієнти: цвітна капуста (400 г), твердий сир (110 г), вершкове масло (1 ч. л.), сіль, перець гострий мелений, лимонна кислота (0,5 ч. л.), яйця (2 шт. ), вода (1,5 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цвітну капусту миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім розбираємо на суцвіття. У сотейник виливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить, потім додаємо лимонну кислоту. Це потрібно для того, щоб вона не поміняла колір в процесі термообробки.

У киплячу воду висипаємо суцвіття цвітної капусти, проварюємо 3-5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва вода. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C. В окрему миску розбиваємо яйця, солимо їх і перчимо, трохи збиваємо вінчиком до однорідності.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї капусту. Потім рівномірно заливаємо її яєчною сумішшю. Зверху на цвітну капусту тремо твердий сир - найкраще це зробити на крупній терці.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин - до появи апетитної золотистої скоринки. Подаємо з м'ясом або рибою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею