Лайм

Як смачно запекти кабачки під сиром у духовці: простий рецепт до вечері

Запечені в духовці кабачки ідеально підійдуть до страв з картоплі

Ніжні кабачки, запечені під хрусткою сирною скоринкою - відмінна закуска до вечері, а часом і хороший гарнір. Якщо фаршировані овочі здаються вам важкими в жарку погоду спробуйте простий рецепт, для якого будуть потрібні лише цукіні і сир. Особливого аромату додадуть трави і спеції.

Для приготування кабачків в духовці зберіть наступні інгредієнти: молоді кабачки цукіні (2 шт), прованські трави (0,5 ч. Ложки), сіль (за смаком), тертий сир (до смаку), оливкова олія (1 ст. Ложка), свіжу зелень (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати кабачки під сиром в духовці:

Натріть твердий сир на тертку. Змішайте сир з травами, сіллю і часником. Кабачки наріжте уздовж четвертинками і Обваляйте в суміші сиру і приправ.

Застеліть деко пергаментом для випікання або фольгою, викладіть на нього кабачки. Розігрійте духовку до 180 градусів, збризніть кабачки оливковою олією і помістіть в духовку на 15 хвилин. На останніх 2-3 хвилинах включите режим гриль, щоб овочі подрумянились.

Готові кабачки можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню, а також при бажанні можна додати тертого сиру. Подавайте кабачки теплими.

Запечені в духовці кабачки ідеально підійдуть до страв з картоплі.

  • Читайте також на theLime, як приготувати на вечерю ароматні гриби в клярі - простий рецепт урізноманітнює ваш стіл і ідеально доповнить основні страви.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні