Літо - час експериментів з ягодами. Зокрема з полуницею, сезон якої якраз у розпалі. Чим не привід побалувати себе на сніданок ароматними млинцями з полуничною начинкою?
Полуниця - не типова начинка для млинців на молоці. Тим не менш, це дуже смачний і по-літньому особливий наповнювач, який анітрохи не ускладнює загальний рецепт приготування. Зберемо спершу всі необхідні інгредієнти.
Для приготування млинців на молоці знадобляться: борошно (250-300 г), молоко (900 мл), яйця (4 шт), цукор (1 ст. ложка), олія (3 ст. ложки), полуниця (300 г).
Як приготувати млинці на молоці в домашніх умовах:
З'єднайте в посудині курячі яйця та цукор. Збийте за допомогою вінчика. Підігрійте молоко та додайте до загальної маси. Всипте трохи борошна і ретельно розмішайте. Так поступово додайте все борошно. В результаті тісто має вийти рідким.
Додайте дві ложки олії й добре розмішайте. На цьому етапі тісто готове. Змастіть невеликою кількістю олії сковороду, добре нагрійте та налийте в неї половину ополоника тіста. Коли на його поверхні виступлять дрібні бульбашки, сміливо перевертайте млинець на іншу сторону.
Ретельно промийте полуницю, приберіть корінці та просушіть ягоди на паперовому рушнику. Покладіть на кожен млинець 3-4 ягоди, розрізані вздовж, а після цього загорніть до середини верхній та нижній краї. Повторіть ці дії з усіма млинцями і насолоджуйтеся легким сніданком!
- Читайте також на theLime, як приготувати на сніданок хрусткі картопляні млинці з зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.