Якщо ви хочете побалувати свою родину смачним сніданком після низки святкових застіль, приготуйте незвичні тонкі млинці, наприклад, з картоплі. theLime підібрав для вас простий рецепт і поради, як їх зробити.
Інгредієнти: картопля (2 шт.), яйця (2 шт.), борошно (3-4 ст. л.), кефір (100 г), рослинна олія (30 г), сода (0,5 ч. л.), сіль, зелена цибуля, петрушка, кріп.
Приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, потім чистимо і ріжемо середнім кубиком.
Порада: Деякі господині готують картопляні млинці, перебиваючи в блендері сиру картоплю з цибулею.
Беремо каструлю, наливаємо в неї воду і чекаємо, поки закипить. Потім кидаємо в киплячу підсолену воду нарізану картоплю і відварюємо приблизно 20-30 хвилин.
Зливаємо майже всю воду і розминаємо картоплю в пюре.
Порада: Збиваємо товкачем дуже ретельно, щоб не було грудочок.
Беремо миску, викладаємо в неї пюре, додаємо до нього яйця, кефір, сіль і соду. Збиваємо за допомогою вінчика.
Порада: Замість кефіру в млинці можна додати тепле молоко.
Поетапно вводимо в тісто борошно, ретельно перемішуючи його.
Порада: Борошно слід спочатку просіяти через сито.
Зелень миємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо її дуже дрібно і додаємо в тісто.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. За допомогою ополоника виливаємо на неї порцію тіста і ретельно розподіляємо по всій поверхні.
Чекаємо, поки млинець підрум'яниться з одного боку, потім за допомогою лопатки перевертаємо його на іншу.
Порада: Смажити необхідно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Готовий картопляний млинець викладаємо на тарілку. Його можна також змастити вершковим маслом.
Повторюємо те ж саме, поки не закінчиться тісто.
Подаємо на сніданок зі сметаною.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати повітряні панкейки за рецептом Марічки Падалко.
- Читайте також на theLime простий рецепт дерунів із сиром та зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.