Лайм

Готуємо вдома м'ясні манти за класичним рецептом

Спробуйте зробити цю страву на дозвіллі

Чимало господинь полюбляють експериментувати у вільний час зі стравами національних кухонь народів світу. І якщо ви вже робили гостру піцу Дьябло, на цей раз уріізноманітніть меню своєї родини смачними мантами. theLime вирішив поділитися з вами простим і смачним рецептом.

Манти - це традиційне блюдо народів Центральної Азії, Туреччини, Монголії, Кореї, Татарстану, Башкортостану, Таджикистану, Киргизії, Казахстану, Узбекистану та ін. У начинку цієї страви найчастіше кладуть один або кілька видів м'яса, а також овочі. Готують манти переважно на пару та в мантоварці, яку називають "мантишніца". Також існує рецепт смажених мантів, згідно з яким їх попередньо варять на пару, а потім обсмажують у фритюрі.

Інгредієнти для тіста: борошно пшеничне (400 г), вода (250 мл), масло вершкове (40 г), сіль (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (400 г), цибуля ріпчаста (2-3 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування класичного рецепту цієї страви можна взяти баранину, яловичину або свинину - бажано, щоб м'ясо було з прошарком сала. Промиваємо його під холодною водою, потім дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через м'ясорубку. З рубленим м'ясом манти вийдуть більш соковитими і смачнішими.

Цибулю чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо. З'єднуємо цибулю і нарізане м'ясо, солимо, перчимо. Якщо є, також можна додати в начинку дрібно нарізану зелень.

Приступаємо до приготування тіста: просіюємо борошно через сито, додаємо сіль. В окремому посуді вершкове масло заливаємо окропом і розмішуємо до повного розчинення. З'єднуємо розчинене масло з борошном, замішуємо тісто ложкою або лопаткою, а потім руками. Накриваємо його чистим вафельним рушником і даємо йому "відпочити" близько 30 хвилин.

Потім присипаємо робочу поверхню борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт. Вирізаємо з нього за допомогою келиха або кулінарного кільця кружечки діаметром 6-7 см. У центр кладемо ложку м'ясної начинки, також можна покласти трохи вершкового масла.

Защипуємо края по центру як на вареники, потім зверху і знизу, сформувавши "вушка", таким чином повинен вийти прямокутник. Тепер з'єднуємо протилежні краї - лівий з правим. Наливаємо в чашу мультиварки воду і чекаємо, поки вона закипить.

Піддон мультиварки або пароварки змащуємо рослинною олією. Викладаємо манти так, щоб між ними залишився вільний простір. Потім ставимо їх готувати приблизно на 30-40 хвилин.

Подаємо з різними соусами або ж просто зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю