Лайм

Готуємо вдома гостру піцу Дьябло: класичний рецепт з чилі

Процес приготування відніме не більше години

Кажуть, дізнатися класичний рецепт тієї чи іншої піци сьогодні вже неможливо, адже навіть італійські кухарі не можуть дійти згоди щодо необхідних інгредієнтів. Тим не менш, є способи приготування, максимально близькі до класики. Раніше ми з вами готували вдома піцу Маргариту, а сьогодні пропонуємо спробувати пікантну Дьябло з томатами та перцем чилі.

Фото: Pixabay

Приготування піци Дьябло ділиться на три етапи: тісто, соус та начинка. Якщо ви не купуєте готове тісто для піци і плануєте зробити його самостійно, детальний його рецепт можна знайти тут.

Для соусу піци Дьябло нам знадобляться: оливкова олія (1 ст. ложка), часник (3 зубчики), консервовані помідори (50 г), мелений червоний перець (1 ч. ложка), базилік та сіль (за смаком).

Для начинки: салямі (100 г), гострий перець (2 стручки), свіжий базилік (4-5 гілочок), помідори черрі (5-8 штук), сир Моцарелла (250 г), оливкова олія та самі оливки (за смаком).

  • Як приготувати піцу Дьябло в домашніх умовах:

Спочатку необхідно зайнятися тістом, після чого переходимо до соусу. Змішайте в каструлі оливкову олію з часником, додайте консервовані помідори, червоний перець, сіль та базилік за смаком.

Поставте посудину на середній вогонь, доведіть до кипіння та кип'ятіть близько 30 хвилин. Не забувайте помішувати. Коли соус буде готовий та охолоне, змастіть ним тісто.

Далі переходимо до начинки для піци. Для цього потрібно лише нарізати продукти та красиво укласти їх на тісто, змазане соусом. Спочатку - цілі листочки базиліку, потім - тонкі скибочки салямі, половинки чері та оливки.

Фото: Pixabay

Далі щедро посипте піцу сиром і додайте наверх довгі смужки гострого перцю (не забудьте при його нарізці видалити насіння). Перед тим, як помістити піцу в духовку, збризніть її оливковою олією.

Розігрійте духовку до 180 градусів та помістіть до неї піцу. Випікайте близько 20 хвилин. Час від часу варто перевіряти її готовність, піднімаючи ножем краї тіста.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу