Лайм

Печемо вдома ароматні пиріжки з вишнею: рецепт зі смаком дитинства

Секрет такої випічки - у правильній консистенції тіста

У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, у когось - пончики з полуницею, а у деяких - пиріжки з різними начинками. І якщо ви хочете оживити ці спогади, саме час приготувати пиріжки з вишнею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом з дріжджовим тістом.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), молоко (200 мл), вершкове масло (100 г), сметана жирна (100 г), цукор (2 ст. л.), цукор ванільний (1 пакетик), яйце (2 шт.), дріжджі сухі (7 г).

Інгредієнти для начинки: вишня без кісточок (500 г), цукор (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку готуємо опару: злегка підігріваємо молоко, додаємо в нього цукор, 2 ст. л. борошна і дріжджі. Накриваємо миску рушником і ставимо в тихе тепле місце на 20-30 хвилин.

Вершкове масло підігріваємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У розтоплене масло додаємо сметану та перемішуємо.

В окремій мисці просіваємо через сито борошно, додаємо до нього опару, масляну суміш та 1 яйце. Замішуємо тісто, в процесі вимішування можна трохи додати борошна.

Беремо чисту миску, змащуємо її рослинною олією, викладаємо туди тісто і ставимо його в тепле місце, попередньо накривши харчовою плівкою або рушником. Чекаємо, поки воно збільшиться в розмірах приблизно в 2 рази.

Тим часом вишню промиваємо, очищаємо від листочків і хвостиків. Потім виймаємо кісточки.

Заздалегідь ставимо розігріватись духовку до 180°С, а деко для запікання вистилаємо пергаментним папером.

Тісто розділяємо приблизно на дві-три рівні частини. З кожної скочуємо довгий валик і розрізаємо його на рівні шматочки, з яких формуємо кружечки. У центр кожного з них викладаємо очищену вишню, посипаємо її цукром. З'єднуємо края і формуємо пиріжок.
Викладаємо все пиріжки швом вниз на деко, накриваємо вологим рушником і залишаємо приблизно на 30 хвилин.

Перед тим, як ставити в духовку, змащуємо пиріжки збитим яйцем. Випікаємо близько 30-40 хвилин, потім викладаємо на чистий рушник або решітку і чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо до чаю і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні