Лайм

Печемо повітряні домашні пончики з полуницею: рецепт для душі

Побалуйте своїх рідних смачним десертом

На вихідних чимало господинь звикли балувати свою родину різноманітними стравами, в тому числі смачними десертами. І якщо ви вже робили повітряні пончики в глазурі, на цей раз рекомендуємо урізноманітнити своє меню пончиками з ягодами полуниці. theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування.

Інгредієнти: сир (350 г), цукор (5-6 ст. л.), яйця (2 шт.), борошно (1,5 склянки), розпушувач тіста (0,5 ч. л.), цукрова пудра (2 ст. л.), полуниця (за смаком), рослинна олія (для фритюру).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування цього рецепту пончиків нам знадобиться жирний сир - найкраще домашній, але можна взяти і магазинний жирністю не менше 9%. Його ми перетираємо через сито, додаємо до нього яйця і цукор та ретельно розмішуємо.

В окремій мисці просіюємо через сито борошно і розпушувач. Потім додаємо їх поступово в сирну суміш, весь час ретельно перемішуючи. Має вийти м'яке тісто. Залишаємо його приблизно на 20 хвилин.

Тим часом займемося полуницею. Ягоди необхідно промити під проточною водою, видалити зелений хвостик і викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Найкраще взяти невеликі ягоди, так як використовувати їх будемо цілими.

Ложкою беремо невеликий шматочок тіста, скачуємо з нього кулю, робимо всередині поглиблення і кладемо туди полуницю. Також ягоду можна трохи присипати цукром. З'єднуємо края пончика, формуємо акуратну кулю. Проробляємо те ж саме з рештою тіста і ягід.

Беремо невеликий сотейник і підігріваємо в ньому рослинну рафіновану олію. Викладаємо в нього кілька пончиків і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.

Потім дістаємо за допомогою шумівки і викладаємо на блюдо, застелене паперовими серветками, щоб увібралася зайва олія.

Чекаємо, поки пончики трохи охолонуть, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні